Så här gör du:
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och farinsocker under omrörning. Tillsätt kardemumma.
- Häll över smörblandningen i en bunke och sika ner mjölet. Rör om och ha sedan i de grovhackade pecannötterna
- Täck en form med bakplåtspapper (enligt receptet ska den va rund med diameter 22 cm men jag kör min egen stil med fyrkantig haha). Fördela smeten jämnt över botten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt botten svalna helt innan du har på tryffeln.
- Tryffel: Hacka chokladen grovt.
- Koka upp grädden och dra bort från värmen.
- Vispa snabbt ner äggulan i grädden.
- Tillsätt den hackade chokladen och blanda väl tills all choklad smält.
- Blänk upp tryffeln genom att klicka i smöret under fortsatt omrörning.
- Häll tryffeln över kakbotten. Låt svalna i kylskåp tills tryffeln stelnat medan du gör marängen.
- Maräng: Vispa upp äggvitorna tillsammans med 1 msk strösocker i en rostfri bunke till ett hårt skum.
- Koka ihop vatten och resterande strösocker till en bubblig sirap (120 grader varm).
- Häll sockerlösningen i en tunnstråle i äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp på medelhastighet.
- Fortsätt vispa på högsta hastighet tills du känner på utsidan av bunken att den svalnat helt.
- Fördela marängen över tryffeln, extra snyggt blir det om du spritsar och använd gasbrännare eller liknande för att ge marängen en gyllenbrun färg om du vill annars går den att äta precis som den är.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Mums vad gott! Jättefina bilder också 🙂
Tack! 🙂
Är det okej om vi använder dina bilder eller vill du vi ska ta egna? Självklart så tar vi med ditt namn och din blogg!:)
mumms
Hej, vi är tre ungdomar från Dragonskolan i Umeå som tänkt göra en bullbok.Vi undrar om vi kunde få använda oss av dina recept med bullar. Vi kommer självklart nämna ditt namn och din blogg där receptet kommer ifrån intill receptet.
Mvh Klara Holmström, Adam Sundqvist, Jesper Bergström från Bullboken UF