Lemon and coconut cheesecake

Idag var min fina mamma och mina syskon på besök! MIn dotter älskar när det är fullt hus här så hon däckade så snart de gått hem. Eftersom det inte är varje dag mamma har möjlighet att komma hit (super lång resväg och vi är typ aldrig lediga samma dagar) så slog jag på stort – gjorde marockansk couscous med lammkött och till efterrätt blev det en bakelse som jag har bakat sen många år tillbaka: citroncheesecake. Det är min mammas favorit och även om hon normalt sätt inte gillar sött så tar hon gärna mer än en bit av den här cheesecaken.
Det är verkligen en perfekt kombination med den crunchiga digestivebotten, den krämiga färskostfyllningen och den fräsha lemoncurd spegeln – funkar i alla lägen!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lemon and coconut cheesecake

Ingredienser

Ingredienser (botten):
ca 15 digestivekex
75 g smör

Ingredienser (lemoncurd):
2 citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 g smör

Ingredienser (fyllning):
3 dl vispgrädde
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
0,5 dl kokosflingor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
ca 15 digestivekex
75 g smör

Ingredienser (lemoncurd):
2 citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 g smör

Ingredienser (fyllning):
3 dl vispgrädde
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
0,5 dl kokosflingor

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Smält smöret.
  2. Kör kexen i en mixer. Häll över kexsmulorna i en skål och blanda med det smälta smöret.
  3. Tryck ut kexblandningen i en form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåpet.
  4. Lemon curd: Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. Spara 1 tsk till fyllningen.
  5. Pressa ut 1 dl saft ur citronerna.
  6. Vispa samman alla ingredienserna till curden förutom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. 4. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen.
  7. Låt den svalna helt medan du gör fyllningen.
  8. Fyllning: Vispa grädden men inte för länge, det ska finnas marginal att fortsätta vispa ner resten av ingredienserna utan att det hinner bli smör.
  9. Ha ner philadelphiaost, vaniljsocker, kokosflingor och rivet citronskal och fortsätt vispa tills du fått en krämig konsistens.
  10. Häll ner fyllningen i springformen över kexbotten och ställ formen i frysen tills den stelnat helt.
  11. Avsluta med att hälla lemoncurden över fyllningen. Låt stå i kyl tills den ska serveras!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Smält smöret.
  2. Kör kexen i en mixer. Häll över kexsmulorna i en skål och blanda med det smälta smöret.
  3. Tryck ut kexblandningen i en form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåpet.
  4. Lemon curd: Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. Spara 1 tsk till fyllningen.
  5. Pressa ut 1 dl saft ur citronerna.
  6. Vispa samman alla ingredienserna till curden förutom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. 4. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen.
  7. Låt den svalna helt medan du gör fyllningen.
  8. Fyllning: Vispa grädden men inte för länge, det ska finnas marginal att fortsätta vispa ner resten av ingredienserna utan att det hinner bli smör.
  9. Ha ner philadelphiaost, vaniljsocker, kokosflingor och rivet citronskal och fortsätt vispa tills du fått en krämig konsistens.
  10. Häll ner fyllningen i springformen över kexbotten och ställ formen i frysen tills den stelnat helt.
  11. Avsluta med att hälla lemoncurden över fyllningen. Låt stå i kyl tills den ska serveras!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ruki
9 years ago

Jag vet inte ifall du vill eller har några planer på det men det hade varit roligt att få ta del av dina mat recept också 🙂
Tack för en bra blogg.

Farah
7 years ago

Varför har jag inte upptäckt din blogg tidigare?? Såå duktig du är! Såg denna cheesecake nu och ska göra den nuuuu 😍

ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Super mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?