Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×25 cm.
- Lägg 1,5 dl mjölk och 0,5 dl vetemjöl i en kastrull. Värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills det får samma konsistens som tapetklister.
- Ta bort kastrullen från plattan och ha i resten av mjölken. Rör om till en jämn smet och smula ner jästen. Rör om tills jästen löst upp sig.
- Häll över degvätskan i en bunke och tillsätt strösocker, salt och resten av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg och knåda ordentligt i ca 5 minuter. Låt degen vila och arbeta sedan in lite av smöret i taget. Fortsätt sedan knåda tills du får en smidig deg. Plasta in och låt jäsa medan du förbereder fyllningen.
- Köttfärsen förbereder du enkelt genom att sätta ugnen på 225 grader. Blanda ihop köttfärs, ägg och valfri mängd av kryddorna (jag tog 0,5 tsk salt, 1 krm peppar och 0,5 tsk allround-krydda). Platta ut köttfärsen i formen (rektangulär 20×25 cm) och tillaga i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Ta bort köttet från formen och lägg på en tallrik.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Diska ur formen och täck den med bakplåtspapper. När degen jäst i minst 90 min trycker du ut degen i formen, skär några skåror i den, pensla med ägg och garnera i sesamfrön. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills det är gyllene och är helt genomgräddat. Ta ut brödet men stäng inte av ugnen.
- Skär upp brödet medan det fortfarande är varmt så att du får ett lock och en botten. Fyll din botten med hamburgerkött, grönsaker, ost och sås innan du lägger på locket och trycker till ordentligt. Täck hela långpanneburgaren i aluminiumfolie och lägg tillbaka i formen. Låt stå i mitten av den varma ugnen i ca 10 minuter så att osten hinner smälta ordentligt.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Detta blev succé! Räckte dock inte till hela fam. Tre barn två vuxna. Dubbla satsen om ni är flera. Brödet var gudomligt!!!
Brödet ser inte färdigt ut?! är den genomstekt?