Mariams veganska linssoppa

Min nya favoriträtt till middagen är min vän Mariams linssoppa. Föruom att den är riktigt god såklart så går den snabbt att göra, är nyttig, vegansk och kräver bara 3 ingredienser! De bästa karaktärsdragen en rätt kan ha i vardagsstressen! Det här receptet räcker till ca 4 portioner.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mariams veganska linssoppa

Portioner: 4

Ingredienser

2,5 dl röda linser
ca 15 dl vatten
1,5 tsk vegetakrydda
smaka av med salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

2,5 dl röda linser
ca 15 dl vatten
1,5 tsk vegetakrydda
smaka av med salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Jag använder tryckkokare när jag gör den här soppan och då går det lite snabbare än när man gör i vanlig kastrull. Har du ingen tryckkokare så är skillnaden att du behöver koka upp vattnet innan.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull/tryckkokare. Låt koka upp på högsta värme och sänk sedan till medelv. Gör du den i tryckkokare så har du på högsta värme tills trycket uppnåts sen sänker du till medelvärme. Soppan är klar när den blivit tjockare i konsistensen och alla linser spruckit. Ibland kan det bildas bubblor på ytan av soppan när linserna spruckit, dessa kan du ta bort med hålslev.
  3. Smaka av med salt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Jag använder tryckkokare när jag gör den här soppan och då går det lite snabbare än när man gör i vanlig kastrull. Har du ingen tryckkokare så är skillnaden att du behöver koka upp vattnet innan.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull/tryckkokare. Låt koka upp på högsta värme och sänk sedan till medelv. Gör du den i tryckkokare så har du på högsta värme tills trycket uppnåts sen sänker du till medelvärme. Soppan är klar när den blivit tjockare i konsistensen och alla linser spruckit. Ibland kan det bildas bubblor på ytan av soppan när linserna spruckit, dessa kan du ta bort med hålslev.
  3. Smaka av med salt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?