Antingen så kan man äta sitt fredags- eller lördagsgodis i en traditionell godispåse, eller så använder man dem i sina bakverk. Jag ska erkänna att jag i vanliga fall är en ganska kräsen godisätare men så fort det hamnar i ett bakverk så tycker jag om nästan all sorts godis. Gårdagens fredagsgodis fick denna gång ta plats i mitt go-to recept för hembakta chocolate chip cookies. Istället för mörka chokladbitar så fick non stop sätta både färg och smak på dessa segmjuka skapelser.
Har ni inte kollat in mitt inlägg om hemligheterna bakom perfekta chocolate chip cookies så tycker jag att du ska göra det först, innan du bakar dessa barnsligt goda cookies. Följer du alla de tipsen om finns i receptbeskrivningen så kommer du inte att bli besviken. Det finns ju liksom inget värre än cookies som blir hårda.
Receptet nedan räcker till hela 30 cookies om du gör bollar stora som ca en fem krona (vägde mina till 35-37 g per boll). Perfekt till ett glas mjölk, eller? Hur äter du helst dina cookies? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan 🙂
Vad är maizena för nåt?
Majsstärkelse 🙂
I msk mörk sirap och lite flingsalt i degen förstärkte dessa underbara kakor.
Barnbarnenkallar dom godisgömmor
Mums! Låter helt magiskt – och bra namn! 😍