Chocolate mousse cake

Ibland blir chokladsuget så starkt att inte ens gammal hederlig Marabou mjölkchoklad hjälper. Typ som igår. Satt länge och funderade exakt vad det var för choklad jag var sugen på och detta blev slutresultatet. En chokladmousse tårta med valnötsbotten och krämig chokladmousse.
Den slinker ner oerhört snabbt och bara smälter i munnen. Plus är att den går riktigt snabbt att göra och innehåller få ingredienser! Det går bra att byta ut valnötterna till vilka andra nötter somhelst. Receptet hittar du nedan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chocolate mousse cake

Ingredienser

Ingredienser (botten):
1,5 dl valnötter
1,5 dl strösocker
4 st ägg

Ingredienser (mousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
1,5 dl valnötter
1,5 dl strösocker
4 st ägg

Ingredienser (mousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kär valnötterna i en mixer.
  3. Separera äggvitorna från gulan. Spara gulan till moussen och vispa vitan till ett fast skum.
  4. Vänd ner strösocker och nötter försiktigt med en slickepott.
  5. Smörj en springform med diameter på 20 centimeter och häll i smeten. Det kommer att se väldigt mycket ut, speciellt när den gräddas i ugnen men oroa dig inte den sjunker rejält sen när den svalnat.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. När botten har sjunkit kan du lossa springformens kanter och diska samt torka innan du sätter tillbaka den igen för att fylla tårtan med mousse.
  8. Mousse: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
  9. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
  10. Vispa grädden löst.
  11. Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
  12. Häll över moussen i springformen och låt tårtan vila i kyl tills den stelnat, ca 4 timmar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kär valnötterna i en mixer.
  3. Separera äggvitorna från gulan. Spara gulan till moussen och vispa vitan till ett fast skum.
  4. Vänd ner strösocker och nötter försiktigt med en slickepott.
  5. Smörj en springform med diameter på 20 centimeter och häll i smeten. Det kommer att se väldigt mycket ut, speciellt när den gräddas i ugnen men oroa dig inte den sjunker rejält sen när den svalnat.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. När botten har sjunkit kan du lossa springformens kanter och diska samt torka innan du sätter tillbaka den igen för att fylla tårtan med mousse.
  8. Mousse: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
  9. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
  10. Vispa grädden löst.
  11. Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
  12. Häll över moussen i springformen och låt tårtan vila i kyl tills den stelnat, ca 4 timmar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
19 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Herregud vad frestad man blir!

Johanna
8 years ago

gott!

Annie
8 years ago

Ser ju hur gott ut som helst ju! 😀

N
N
7 years ago

Har testat och det blev super gott! Tack för receptet 💕

Elina
8 years ago

Åh den ser gudomlig ut!

ɑ n n i k ɑ
8 years ago

Mumsigt 😀

Mimmi
7 years ago

Hur menar du med ”vispa grädden löst”? I vilken konsistens ska grädden vara i ? 🙂

Anonymous
8 years ago

Det ser helt underbart ut alltså! 😀

Sara
6 years ago

Är det nutella du har ringlat över den eller bara smält choklad? 🙂

Jasmine
8 years ago

Det ser ju helt fantastiskt ut! <3
Kram

Marie
8 years ago

Hej. Vilken sorts choklad har du? blockchoklad eller 70% ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?