Hälsosam vegansk salt karamell

Jag har förändrats en del inom bakningen sedan bloggen startades. Innan bloggen var jag mycket mer våghalsig när det kom till att testa olika receptidéer. Blev det flipp eller flopp så var det ändå bara jag och familjen som visste om det. Smakupplevelsen mättes inte i några likes, kommentarer eller delningar på den tiden utan enbart av uppskattningen från familj och vänner. Det är väl naturligt egentligen att saker och ting förändras och lika naturligt att tänka tillbaka på det som varit och sakna det lite.
Dagens hälsosamma vego-recept är egentligen ett våghalsigt drag som blev heeelt fantastiskt. Barnen somnade extra tidigt igår och efter att ha gjort allt jag skulle göra så hade jag massor med tid (läs: 30 min) innan jag kände att det var dags att lägga sig. Jag hade egentligen tänkt att publicera ett annat veganskt recept idag men den här salta karamellen med tahini-grund blev för bra för att ligga och vänta. Jag har blivit tahini-frälst helt enkelt. Denna sesampasta är ju rena guldet och ger en fantastiskt god nötig smak till nyttiga bakverk

Och förresten, vi kanske kan diskutera nyttighetsnivån i det här receptet. Den är självklart söt eftersom att jag har i både agavesirap och kokossocker men båda är bättre sötningsmedel än vitt socker. Alltså, du kanske inte kan sätta i dig hela satsen (även om det är svårt att hålla sig) men det är en fantastisk ersättare om man vill chilla lite med det vita sockret och animaliska produkter.
Recepter ger ca 4 dl salt vegansk karamell.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hälsosam vegansk salt karamell

Ingredienser

1 dl kokosmjölk (det vita, ej vattnet längst ner i burken)
1 dl tahini (sesampasta)
2 dl agavesirap
4 msk kokossocker
0,5 tsk salt
2 msk maizena

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 dl kokosmjölk (det vita, ej vattnet längst ner i burken)
1 dl tahini (sesampasta)
2 dl agavesirap
4 msk kokossocker
0,5 tsk salt
2 msk maizena

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör om ordentligt till en jämn smet innan du låter den sjuda på medelvärme. Den är klar när du har en fin och jämn smet utan klumpar eller kokossocker-kristaller. Än så länge kommer karamellen att vara ganska lös, det är efter den har stått i kylskåpet som den kommer att få en härligt krämig och fast konsistens.
  2. Häll upp karamellen i en lufttät glasburk och låt stå i kylskåpet i minst 1 h men helst över natten.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör om ordentligt till en jämn smet innan du låter den sjuda på medelvärme. Den är klar när du har en fin och jämn smet utan klumpar eller kokossocker-kristaller. Än så länge kommer karamellen att vara ganska lös, det är efter den har stått i kylskåpet som den kommer att få en härligt krämig och fast konsistens.
  2. Häll upp karamellen i en lufttät glasburk och låt stå i kylskåpet i minst 1 h men helst över natten.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Babytapet
7 years ago

De där måste jag prova!

Louise
7 years ago

Hej goding! Du fortsätter att imponera med dina recept, och man vill ju testa allt – den här karamellsåsen låter magisk, jag är också ett stort fan av tahini.

Jag ville också fråga dig vilket program du redigerar dina videos i? Jag funderar själv på att börja göra några filmer, men vet inte riktigt var/hur jag ska börja!

STOR kram, keep up the good work!

Josefine
7 years ago

Det lät faktiskt riktigt gott, måste testa!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?