Snickersbrownie

För inte så länge sedan bloggade jag om Chokladkompaniets nyhet finchoklad i lösvikt i olika smaker. Sist bakade jag en jordgubbskladdkaka med deras jordgubbschoklad som blev en favorit hos många av er läsare. Den finns ännu inte att köpa online men om du inte kan ta dig till deras fysiska butik på Södermalm i Stockholm så kan du maila din beställning till: kontakt@chokladkompaniet.se.
I samma utskick fick jag även en riktigt god kolachoklad som jag bakade med idag. Resultatet? En farligt god snickersbrownie. Hinner du bli sugen på den här brownien innan du klickar hem kolachokladen så kan du använda dumlechoklad istället. Det blir inte exakt samma glasyr men väldigt lika iallafall.
Fudge brownie är det enda som jag egentligen tycker är en riktig brownie. Så fort kakans konsistens går åt det smuliga hållet får jag panik haha! En seg chokladbotten toppad med en len kolaglasyr = perfektion! Ett tips är att baka den när du har gäster om du vill undvika att ”råka” äta upp hela själv. För tro mig, det är riktigt svårt att inte gå tillbaka till kylskåpet och ta en till bit både en och två gånger.
Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×20 cm vilket ger ungefär 6-8 bitar.
 
Klicka gärna på hjärtat under det här inlägget om du tycker om det här receptet!

 

Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform (15×20 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren
 
Ingredienser (kolaglasyr):
200 g kolachoklad eller 150 g mörk choklad och 50 g dumle
1,25 dl vispgrädde
 
saltade & rostade jordnötter till garnering
 
Gör såhär:
1. Lägg chokladen i en värmetålig skål. Använder du dumle rekommenderar jag att du klipper den i mindre bitar.
2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
4. Låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.
5. Avsluta med att garnera med jordnötter.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
5 år sedan

Hjälp vad gott!! 😀

Anonym
5 år sedan

Wow ser jätte gott ut! Det ska jag prova! Hur mycket kostar det att beställa 200g kolachoklad?

E
E
5 år sedan

Salam alejki. Hoppas att du mår bra. Undrar om man ska ha bakpulver i? Min kaka blev inte alls lika stor som sin. Vad kan jag ha gjort för fel? Kram

Anonym
5 år sedan

Kan man använda smör med salt i? Ska man skippa saltet helt då isåfall? 🙂

Anonym
5 år sedan

Men i receptet för glasyren så står det 150 g mörk choklad å 50 g dumle? Alltså både mörk choklad å dumle? 🙂 eller?

Anonym
5 år sedan

Wow! Måste testa. Tror du det funkar att dubbla receptet?
Jenny 🙂

Anonym
5 år sedan

När du skriver dumle choklad. Menar du vanlig mörkchoklad eller bara dumle?

Anonym
5 år sedan

Ser väldigt smarrigt ut =)

Caroline
5 år sedan

Den ser verkligen jättegod ut. 🙂

Jacquoline
5 år sedan

Hejsan.
Kan du ge förslag på vad du menar med kola choklad?

Anonym
5 år sedan

Okej, vet inte huur många recept jag bläddrat förbi här nu (jepp, hejhej, ny läsare här! Kommer lätt bli stammis) och tänkt att "WOOOOW jag går aaaaaaav vad gott" men den här tar nog priset. På riktigt typ ramlar av stolen här.

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x