Snickersbrownie

För inte så länge sedan bloggade jag om Chokladkompaniets nyhet finchoklad i lösvikt i olika smaker. Sist bakade jag en jordgubbskladdkaka med deras jordgubbschoklad som blev en favorit hos många av er läsare. Den finns ännu inte att köpa online men om du inte kan ta dig till deras fysiska butik på Södermalm i Stockholm så kan du maila din beställning till: [email protected].
I samma utskick fick jag även en riktigt god kolachoklad som jag bakade med idag. Resultatet? En farligt god snickersbrownie. Hinner du bli sugen på den här brownien innan du klickar hem kolachokladen så kan du använda dumlechoklad istället. Det blir inte exakt samma glasyr men väldigt lika iallafall.
Fudge brownie är det enda som jag egentligen tycker är en riktig brownie. Så fort kakans konsistens går åt det smuliga hållet får jag panik haha! En seg chokladbotten toppad med en len kolaglasyr = perfektion! Ett tips är att baka den när du har gäster om du vill undvika att “råka” äta upp hela själv. För tro mig, det är riktigt svårt att inte gå tillbaka till kylskåpet och ta en till bit både en och två gånger.
Klicka gärna på hjärtat under det här inlägget om du tycker om det här receptet!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Snickersbrownie

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl

Ingredienser (kolaglasyr):
200 g kolachoklad eller 150 g mörk choklad och 50 g dumle
1,25 dl vispgrädde
saltade & rostade jordnötter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl

Ingredienser (kolaglasyr):
200 g kolachoklad eller 150 g mörk choklad och 50 g dumle
1,25 dl vispgrädde
saltade & rostade jordnötter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×20 cm.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  4. Vispa ner ett ägg i taget.
  5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  6. Täck en bakform (15×20 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  8. Glasyr: Lägg chokladen i en värmetålig skål. Använder du dumle rekommenderar jag att du klipper den i mindre bitar.
  9. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
  10. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
  11. Låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.
  12. Avsluta med att garnera med jordnötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×20 cm.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  4. Vispa ner ett ägg i taget.
  5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  6. Täck en bakform (15×20 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  8. Glasyr: Lägg chokladen i en värmetålig skål. Använder du dumle rekommenderar jag att du klipper den i mindre bitar.
  9. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
  10. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
  11. Låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.
  12. Avsluta med att garnera med jordnötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
19 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
7 years ago

Hjälp vad gott!! 😀

Anonymous
7 years ago

Wow ser jätte gott ut! Det ska jag prova! Hur mycket kostar det att beställa 200g kolachoklad?

E
E
7 years ago

Salam alejki. Hoppas att du mår bra. Undrar om man ska ha bakpulver i? Min kaka blev inte alls lika stor som sin. Vad kan jag ha gjort för fel? Kram

Anonymous
7 years ago

Kan man använda smör med salt i? Ska man skippa saltet helt då isåfall? 🙂

Anonymous
7 years ago

Men i receptet för glasyren så står det 150 g mörk choklad å 50 g dumle? Alltså både mörk choklad å dumle? 🙂 eller?

Anonymous
7 years ago

Wow! Måste testa. Tror du det funkar att dubbla receptet?
Jenny 🙂

Anonymous
7 years ago

När du skriver dumle choklad. Menar du vanlig mörkchoklad eller bara dumle?

Anonymous
7 years ago

Ser väldigt smarrigt ut =)

Caroline
7 years ago

Den ser verkligen jättegod ut. 🙂

Jacquoline
7 years ago

Hejsan.
Kan du ge förslag på vad du menar med kola choklad?

Anonymous
7 years ago

Okej, vet inte huur många recept jag bläddrat förbi här nu (jepp, hejhej, ny läsare här! Kommer lätt bli stammis) och tänkt att "WOOOOW jag går aaaaaaav vad gott" men den här tar nog priset. På riktigt typ ramlar av stolen här.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?