Pannkaks-cupcakes

För ett tag sen la den Afrose, som driver Amateur Baking, upp bilder på instagram på pannkaks-cupcakes som såg farligt goda ut! Sen dess (flera veckor sen) har jag inte kunnat sluta tänka på de här brunchiga cupcaksen! När det var dags för oss att göra en collab igen så va det ingen tvekan om att det var dessa jag skulle baka. Och de vart bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Nu ser jag fram emot att ha brunch hemma hos mig och bjuda på dessa godingar!
I Afrose orginalrecept så har hon fyllt sina cupcakes med blåbärskompott och gjort en kaffe-smörkräm till frostingen. Eftersom att jag själv har lite svårt för smörkräm och inte orkade göra en blåbärskompott så skulle man kunna säga att mina pannkakiga cupcakes är en “light”-variant. Mina fylldes med jordgubbssylt och toppades med fluffig vispgrädde.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pannkaks-cupcakes

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
45 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl neutral olja
1,4 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 nypa äkta vaniljpulver
1,5 dl rumstempererad mjölk

Ingredienser (mini-pannkakor):
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör
jordgubbssylt, vispad grädde, färska bär, sirap och florsocker till fyllning och garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
45 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl neutral olja
1,4 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 nypa äkta vaniljpulver
1,5 dl rumstempererad mjölk

Ingredienser (mini-pannkakor):
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör
jordgubbssylt, vispad grädde, färska bär, sirap och florsocker till fyllning och garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, olja, strösocker, salt och äkta vaniljpulver till en vit och fluffig smet.
  3. Tillsätt ett ägg i taget  under fortsatt vispning.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt hälften i smeten tillsammans med mjölken. Rör om.
  5. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  6. Fördela cupcake formar i en cupcakeplåt och fyll till 3/4 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  8. Låt svalna helt innan du fyller och dekorerar dem. Under tiden kan du steka mini-pannkakorna.
  9. Mini-pannkakor: Vispa ihop alla ingredienserna för pannkakorna.
  10. Stek på medelhög värme tills de blir gyllene.
  11. Låt pannkakorna svalna.
  12. Gröp ut ett litet hål i mitten på varje cupcake och fyll det med sylt. Spritsa på vispad grädde. Toppa med en mini-pannkaka och garnera därefter med sirap, florsocker och färska bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, olja, strösocker, salt och äkta vaniljpulver till en vit och fluffig smet.
  3. Tillsätt ett ägg i taget  under fortsatt vispning.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt hälften i smeten tillsammans med mjölken. Rör om.
  5. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  6. Fördela cupcake formar i en cupcakeplåt och fyll till 3/4 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  8. Låt svalna helt innan du fyller och dekorerar dem. Under tiden kan du steka mini-pannkakorna.
  9. Mini-pannkakor: Vispa ihop alla ingredienserna för pannkakorna.
  10. Stek på medelhög värme tills de blir gyllene.
  11. Låt pannkakorna svalna.
  12. Gröp ut ett litet hål i mitten på varje cupcake och fyll det med sylt. Spritsa på vispad grädde. Toppa med en mini-pannkaka och garnera därefter med sirap, florsocker och färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Jättebra blogg, fortsätt så!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?