Hej härliga lördag! Som vanligt på helgerna vill jag passa på att göra en massa saker men det slutar oftast med att jag laddar batterierna i soffan, särskilt nu när jag har TVÅ yrväder att hålla efter här hemma. Nu ligger båda och sover och då tänkte jag passa på att uppdatera med en riktigt god BULLE!
Jag älskar baklava men tycker att det är svårt att få till det med filodegen så jag testade att istället fylla en söt vetedeg smaksatt med apelsinblomsvatten med baklava-fyllning och det blev verkligen ett vinnande koncept! Det bästa från två fikakulturer i ett och samma bakverk. Baklava från Mellanöstern och bullen från Sverige – en underbar kombination!
Jag har som vanligt utgått från grundreceptet för de perfekta hembakta bullarna och sedan korrigerat så att det ska gifta sig bra med baklava-fyllningens smaker.
Smaskens, älskar både baklava och bullar 😍
[…] du om baklava så tycker jag att du ska prova mina otroligt goda och saftiga baklavabullar […]