Mjölkchokladbollar

Fredagskvällarna hos oss betyder oftast familjetid med gott fika framför en trevlig film. Om dottern får bestämma så får fikat gärna bestå av chokladbollar. En riktig favvo är dessa barnsligt goda chokladbollar med mjölkchoklad! Så goda och så enkla att göra.
Recept som innebär att bara köra ner alla ingredienser i en bunke på en gång och blanda ihop är nog bland de allra bästa. Sååå smidigt när man är riktigt sötsugen och bara vill att fikat ska vara klart nu, nu, nu!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mjölkchokladbollar

Portioner: 25

Ingredienser

5 dl havregryn
200 g mjölkchoklad
150 g rumsvarmt, mjukt smör
2 msk kakao
1 dl strösocker
ev. 1 msk vatten
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 25st

Ingredienser

5 dl havregryn
200 g mjölkchoklad
150 g rumsvarmt, mjukt smör
2 msk kakao
1 dl strösocker
ev. 1 msk vatten
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl
  2. Smält mjölkchokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Lägg havregrynen, smält mjölkchoklad och resten av ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en jämn och formbar chokladbollssmet. Den ska gå att rulla men fortfarande vara en aning kladdig så att kokosflingorna kan fästa bra. Är smeten för torr kan du tillsätta 1 msk vatten.
  4. Forma smeten till jämnstora bollar och rulla i kokos.
  5. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl
  2. Smält mjölkchokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Lägg havregrynen, smält mjölkchoklad och resten av ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en jämn och formbar chokladbollssmet. Den ska gå att rulla men fortfarande vara en aning kladdig så att kokosflingorna kan fästa bra. Är smeten för torr kan du tillsätta 1 msk vatten.
  4. Forma smeten till jämnstora bollar och rulla i kokos.
  5. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Suzanne
6 years ago

Oj vad inspirerande 🙂
Den ska jag komma ihåg
för choklad är en svaghet i perioder 🙂

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
6 years ago

gud va gott det såg ut älskar choklad

Fani
6 years ago

Men lägg av så goda de ser ut!

Hanna
6 years ago

Åh såå goda de ser ut! Älskar mjölkchoklad!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?