Tårtan bakade jag i en form med diameter 15 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 150 grader.
- Smörj en form med diameter 15 cm och täck med bakplåtspapper.
- Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Ha sedan i mjölk, kaffe och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
- Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre lager
- Frosting: Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa till en jämn och fin frosting.
- Pensla första botten med kaffe innan du brer på ett tunt lager frosting. Lägg på nästa botten, pensla med kaffe, bre på frosting och lägg till sist på sista botten.
- Täck hela tårtan med den frosting som är kvar. Garnera eventuellt med grovhackade nötter.
Åhh vad god tårtan ser ut!
Vad duktig du är! 🙂
Fin tallrik och kopp! Får man fråga vart du köpt de ifrån?
Tack! Köpt på second hand 🙂