Kaffetårta

Att smakmässigt matcha det man äter med det man dricker är ingen hemlighet att det ofta slutar i succé. Så när jag till dagens fika serverade den här riktigt saftiga kaffetårtan till kaffet så vart det en riktig höjdare! Den här tårtan är raktigenom kaffe och perfekt för dig som, precis som jag, ÄLSKAR kaffe.
Saftiga bottnar med smak av vanilj och kaffe, varvad och dekorerad med en lika ljuvlig kaffefrosting.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kaffetårta

Portioner: 6

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
1 msk starkt bryggkaffe eller espresso
2 krm äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (kaffe-frosting):
250 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 msk starkt bryggkaffe eller espresso
1 tsk vaniljarom
starkt bryggkaffe eller espresso till pensling
ev grovhackade nötter till garnering, kan uteslutas.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
1 msk starkt bryggkaffe eller espresso
2 krm äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (kaffe-frosting):
250 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 msk starkt bryggkaffe eller espresso
1 tsk vaniljarom
starkt bryggkaffe eller espresso till pensling
ev grovhackade nötter till garnering, kan uteslutas.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Tårtan bakade jag i en form med diameter 15 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en form med diameter 15 cm och täck med bakplåtspapper.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i mjölk, kaffe och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  5. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre lager
  8. Frosting: Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa till en jämn och fin frosting.
  9. Pensla första botten med kaffe innan du brer på ett tunt lager frosting. Lägg på nästa botten, pensla med kaffe, bre på frosting och lägg till sist på sista botten.
  10. Täck hela tårtan med den frosting som är kvar. Garnera eventuellt med grovhackade nötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Tårtan bakade jag i en form med diameter 15 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en form med diameter 15 cm och täck med bakplåtspapper.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i mjölk, kaffe och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  5. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre lager
  8. Frosting: Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa till en jämn och fin frosting.
  9. Pensla första botten med kaffe innan du brer på ett tunt lager frosting. Lägg på nästa botten, pensla med kaffe, bre på frosting och lägg till sist på sista botten.
  10. Täck hela tårtan med den frosting som är kvar. Garnera eventuellt med grovhackade nötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
6 years ago

Åhh vad god tårtan ser ut!
Vad duktig du är! 🙂

Anonymous
6 years ago

Fin tallrik och kopp! Får man fråga vart du köpt de ifrån?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?