Jordgubbskladdkaka

I veckan fick jag hem lite olika prover från Chokladkompaniet som nyligen har lanserat finchoklad i lösvikt i olika smaker, vilket passar perfekt för bakning. Idag testade jag att baka med deras jordgubbschoklad vilket resulterade i en ljuvlig jordgubbskladdkaka med kokos!
Den här kladdkakan med jordgubbssmak är perfekt när man vill testa något annat än den klassiska mörka kladdkakan. Följer du mitt recept passar det allra bäst med en form med avtagbara kanter som har en diameter på 20 cm och som vanligt är kladdkakor allra allra godast när den fått stå i kylskåpet över natten.
Med lite kokosflingor i smeten får du en underbar smak och textur på kladdkakan. Föredrar du syrlighet i lite sötare bakverk kan jag varmt rekommendera att även ha i lite rivet citronskal i smeten. Jordgubb, kokos och citron – kan inte bli bättre!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Jordgubbskladdkaka

Ingredienser

100 g jordgubbschoklad
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl vetemjöl
ev. 1 krm röd pastafärg
florsocker, jordgubbar och grädde till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

100 g jordgubbschoklad
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl vetemjöl
ev. 1 krm röd pastafärg
florsocker, jordgubbar och grädde till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält jordgubbschokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret i micro eller över vattenbad.
  4. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  5. Tillsätt smält smör, smält choklad och resten av ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet för hand.
  6. För lite roligare färg kan du ha i pyttelite röd pastafärg. Blanda tills du får en jämn färg i hela smeten.
  7. Häll upp smeten i en form och grädda jordgubbskladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt i kylskåpet innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält jordgubbschokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret i micro eller över vattenbad.
  4. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  5. Tillsätt smält smör, smält choklad och resten av ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet för hand.
  6. För lite roligare färg kan du ha i pyttelite röd pastafärg. Blanda tills du får en jämn färg i hela smeten.
  7. Häll upp smeten i en form och grädda jordgubbskladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt i kylskåpet innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
20 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carolin
7 years ago

Men så gott! :O Det där måste provas!

Anonymous
7 years ago

Den ser verkligen fantastisk god ut 🙂

Anonymous
7 years ago

Ser så gott ut! 🙂

Citroncest
7 years ago

Vilken underbart ljuvlig röd färg! Brava!! 🙂

Anonymous
7 years ago

Ser ljuvligt ut.

Katta
7 years ago

Åh vad gott! 🙂

Anonymous
7 years ago

såg verkligen hur gott ut som helst!!!

Anonymous
7 years ago

Vet du var man kan få tag på jordgubbschokladen, kan inte hitta den någonstans? Finns inte på Chokladkompaniets hemsida. Med vänlig hälsning,
Pia

veckomagasinet anne von porat
7 years ago

så gott det ser ut

Anonymous
7 years ago

den är kanske gott

BloggSessan
7 years ago

Den ska jag själv baka

Felicia
7 years ago

Den där kakan såg ju sjukt god ut! Måste prövas! 😀

Mia
Mia
7 years ago

Ljuvligt!!!

Hanna
7 years ago

Mums! Vad god den ser ut. Lite roligt är det allt att jag snubblar över det här inlägget när jag förut var i affären och funderade över något gott med just jordgubbar i.

Anonymous
7 years ago

Använder du någon form av färg för att få kakan så starkt rosa? Eller ger enbart jordgubbs-chokladknapparna den färgen?

Mirre
7 years ago

Oh så gott

guccimamma
7 years ago

hur gott såg inte de där ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?