Det här inlägget är i samarbete med Nordic Ware Scandinavia
Jag har länge varit sugen på att baka med ricotta efter att mitt pinterest-flöde fullkomligt svämmat över med ricotta-bakverk den senaste tiden (försöker Pinterest säga mig något, tro?). Ricotta är en mjuk ost med en aning grynig textur. Tillsätter du den i mjuka kakor med bikarbonat blir de riktigt saftiga tack vare ostens syrlighet. Har du dessutom riktigt mycket ricotta i receptet så får kakan en härlig cheesecake-karaktär. Mjuk kaka och cheesecake i ett? JA tack!!
Det är sällan jag bakar vanliga mjuka kakor utan en massa extravaganta frostingar, fyllningar eller andra tillbehör. Häromdagen fick jag dock hem ett litet pressutskick från Nordic Ware Scandinavia som har riktigt bra bakformar i riktigt snygga utföranden. Bakformarna i sig känns väldigt lyxiga eftersom att de är så tunga i materialet. Dessutom är det väldigt lätt att få loss kakan från formen väldigt kort tid efter att kakan har gräddats.
Minns ni alla knep man fick lära sig när man var liten? Att lägga en handduk över formen, att banka allt vad man hade, att lossa i kanterna (som gjorde mer skada än nytta) – du behöver inte använda dem längre! Med de här formarna behöver du bara ta ut formen från ugnen och vända på formen över ett galler som en normal människa och kakan lossnar direkt haha!
Wow, den ser verkligen saftig ut! Måste testa detta 🙂
OKEJ OKEJ OKEJ! Den här ser helt jävla magisk ut!!!!!!!
❤️❤️❤️
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!
Ser gott ut