Key lime pannacotta-paj

Sommaren är verkligen pajernas årstid med alla sötsyrliga bär och frukter som blir perfekt att fylla pajerna med. Mitt senaste pajbak är den här ljuvliga key lime pannacotta-pajen med en fyllning gjord på belgisk choklad smaksatt med lime. Det som är så härligt med den här chokladen är att den inte är mesig i limesmaken. Den smakar riktigt mycket lime och syrligheten bryter verkligen igenom chokladens sötma.
Har du inte limechoklad tillgänglig är det ingen fara! Du uppnår samma smakupplevelse genom att ta lika många gram vit choklad i receptet och riva ner skal från 2-3 små limefrukter efter att du kokat upp pannacottafyllningen.
Förutom att den blev riktigt krämig och god så tycker jag att pajen blev väldigt vacker att titta på också. Nästan så att jag inte ville skära i den haha! Jag älskar att dekorera med sommarens juveler!
Pannacotta-fyllningen är som alla mina andra recept gelatinfri.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Key lime pannacotta-paj

Portioner: 6

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
14 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (key lime pannacotta):
3 dl vispgrädde
200 g grovhackad/chokladknappar limechoklad (eller 200 g grovhackad/chokladknappar vit choklad och riv ner skal från 2-3 små limefrukter efter att du kokat upp fyllningen)
2 msk florsocker
0,75 tsk agar agar-pulver
färska bär, mini-maränger och choklad till dekoration

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
14 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (key lime pannacotta):
3 dl vispgrädde
200 g grovhackad/chokladknappar limechoklad (eller 200 g grovhackad/chokladknappar vit choklad och riv ner skal från 2-3 små limefrukter efter att du kokat upp fyllningen)
2 msk florsocker
0,75 tsk agar agar-pulver
färska bär, mini-maränger och choklad till dekoration

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en pajform som har en diameter på 20 cm och är 2,5 cm hög.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Krossa kexen i en bunke tills du får ett riktigt finmalet smul. Använd matberedare eller stavmixer för bästa resultat.
  4. Häll smöret över kexsmulet och arbeta ihop till en formbar massa.
  5. Tryck ut kexmassan i pajformen och grädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur medan du gör fyllningen.
  7. Fyllning: Lägg vispgrädden och chokladen i en kastrull. Värm försiktigt på låg värme under omrörning tills chokladen smält. Det ska inte koka!
  8. Ha sedan i florsocker och rör om.
  9. Öka nu till medelvärme och vispa ner agar agar-pulvret.
  10. Låt koka upp och koka i några minuter. Dra bort kastrullen från värmen och häll försiktigt upp fyllningen i pajskalet.
  11. Ställ in pajen i kylskåpet för att låta fyllningen stelna. Den behöver få minst 1 h på sig att stelna innan servering därefter kan du dekorera den som du vill 🙂
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en pajform som har en diameter på 20 cm och är 2,5 cm hög.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Krossa kexen i en bunke tills du får ett riktigt finmalet smul. Använd matberedare eller stavmixer för bästa resultat.
  4. Häll smöret över kexsmulet och arbeta ihop till en formbar massa.
  5. Tryck ut kexmassan i pajformen och grädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur medan du gör fyllningen.
  7. Fyllning: Lägg vispgrädden och chokladen i en kastrull. Värm försiktigt på låg värme under omrörning tills chokladen smält. Det ska inte koka!
  8. Ha sedan i florsocker och rör om.
  9. Öka nu till medelvärme och vispa ner agar agar-pulvret.
  10. Låt koka upp och koka i några minuter. Dra bort kastrullen från värmen och häll försiktigt upp fyllningen i pajskalet.
  11. Ställ in pajen i kylskåpet för att låta fyllningen stelna. Den behöver få minst 1 h på sig att stelna innan servering därefter kan du dekorera den som du vill 🙂
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
6 years ago

Wow vilken vacker paj! Ser god ut också :).

Fanny
6 years ago

Ser verkligen gott ut! Jag undrar om den går att frysas?😋

Anonymous
6 years ago

Verkligen vacker och härlig färg

Anonymous
6 years ago

Hur fick du den gröna färgen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?