Segmjuka Non stop cookies

Antingen så kan man äta sitt fredags- eller lördagsgodis i en traditionell godispåse, eller så använder man dem i sina bakverk. Jag ska erkänna att jag i vanliga fall är en ganska kräsen godisätare men så fort det hamnar i ett bakverk så tycker jag om nästan all sorts godis. Gårdagens fredagsgodis fick denna gång ta plats i mitt go-to recept för hembakta chocolate chip cookies. Istället för mörka chokladbitar så fick non stop sätta både färg och smak på dessa segmjuka skapelser.
Har ni inte kollat in mitt inlägg om hemligheterna bakom perfekta chocolate chip cookies så tycker jag att du ska göra det först, innan du bakar dessa barnsligt goda cookies. Följer du alla de tipsen om finns i receptbeskrivningen så kommer du inte att bli besviken. Det finns ju liksom inget värre än cookies som blir hårda.
Receptet nedan räcker till hela 30 cookies om du gör bollar stora som ca en fem krona (vägde mina till 35-37 g per boll). Perfekt till ett glas mjölk, eller? Hur äter du helst dina cookies? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Segmjuka Non stop cookies

Portioner: 30

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
1 påse Non stop à 225 g (jag bytte ut ca 50 g mot mörka chokladknappar att dekorera med)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
1 påse Non stop à 225 g (jag bytte ut ca 50 g mot mörka chokladknappar att dekorera med)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom Non stop. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den Non stop. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  6. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom Non stop. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den Non stop. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  6. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lol
Lol
3 years ago

Vad är maizena för nåt?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?