Nyttig & krämig hallonglass på 2 ingredienser

Nu när vi äntligen fått ordentligt sommarväder (inklusive regn och hagel) så blir man ju sugen på glass ganska ofta. Iallafall jag och dottern haha. Att sitta på balkongen eller i en park behöver liksom sin glass för den kompletta sommarupplevelsen. Sen är ju verkligheten sådan att man inte kan äta massor med onyttig glass varje dag, sommaren ut. Eller kan, kan man väl men det är väl inte helt optimalt för hälsan, välmåendet eller mitt föräldrarskap haha.
Självklart har jag en lösning på detta: en glass som är helt fri från vitt socker, komplicerade bokstavskombinationer och smakar lika krämigt och gott som vanlig glass. Helt fantastiskt om ni frågar mig!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttig & krämig hallonglass på 2 ingredienser

Portioner: 4

Ingredienser

4 mogna bananer
100 g frysta hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

4 mogna bananer
100 g frysta hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skala och skiva bananerna tunt och lägg i en form täckt med bakplåtspapper.
  2. Plasta in formen och ställ i frysen. Minst 6 h men gärna över natten.
  3. Lägg de frysta bananskivorna och de frysta hallonen i en matberedare och kör på medelhastighet tills du får en krämig glasskonsistens. I början ser det smuligt och torrt ut men med lite tålamod har du snart en riktigt krämig hallonglass. Du kan behöva pausa och dra ner smet som kommit ut på matberedarens väggar emellanåt också.

Kan serveras direkt! Annars är det bara att förvara i en form i frysen.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skala och skiva bananerna tunt och lägg i en form täckt med bakplåtspapper.
  2. Plasta in formen och ställ i frysen. Minst 6 h men gärna över natten.
  3. Lägg de frysta bananskivorna och de frysta hallonen i en matberedare och kör på medelhastighet tills du får en krämig glasskonsistens. I början ser det smuligt och torrt ut men med lite tålamod har du snart en riktigt krämig hallonglass. Du kan behöva pausa och dra ner smet som kommit ut på matberedarens väggar emellanåt också.

Kan serveras direkt! Annars är det bara att förvara i en form i frysen.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
L
L
7 years ago

Machallah söt bild och god glass

Josefine
7 years ago

Den bästa typen av glass – god OCH nyttig! Muuuums!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?