No bake lime och vit choklad cheesecake portioner

Jag ber om ursäkt på förhand. Det verkar som att jag snöat in på cheesecakes på siståne. Bara häromdagen publicerade jag ett recept på en riktigt god salt karamell cheesecake med en krispig jordnötsbotten. Och ni kan nog bara räkna med att det kommer fler cheesecake recept framöver haha. Det är ju SÅ gott! Speciellt de som inte behöver bakas i ugn.
Det senaste tillskottet i min cheesecake-familj är denna ljusgröna härlighet som serveras i portionsstorlek. Det är också en no bake variant som består av en klassisk digestivebotten och en fyllning som smakar MASSOR av lime. Den här cheesecake:en är verkligen försvinnande god med all sin syrlighet och krämighet. En sats av det här receptet ger tolv stycken cheesecake portioner och sanningen är den att jag åt många av dem helt själv…ja, så goda är dem haha.
Även om de inte bakas i ugn så använde jag ändå en cupcake-plåt och gjorde cheesecakesen i muffinsformar för att få lika stora och fina cheesecakes. Har du små pajformar i portionsstorlek fungerar det såklart lika bra att använda.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake lime och vit choklad cheesecake portioner

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (botten):
100 g smör
14 digestivekex

Ingredienser (fyllning):
1 dl vispgrädde
300 g färskost
0,5 dl strösocker
300 g limechoklad eller samma mängd vit choklad och rivet skal från ca 4 limefrukter
ev. ytterligare skal från 1-2 limefrukter för extra mycket limesmak

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
100 g smör
14 digestivekex

Ingredienser (fyllning):
1 dl vispgrädde
300 g färskost
0,5 dl strösocker
300 g limechoklad eller samma mängd vit choklad och rivet skal från ca 4 limefrukter
ev. ytterligare skal från 1-2 limefrukter för extra mycket limesmak

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fördela 12 muffinsformar i en cupcake-plåt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  4. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och fördela detta i muffinsformarna. Tryck till med en sked så att det blir en jämn yta.
  5. Fyllning: Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig ooch ha svalnat helt.
  6. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  7. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vill du ha i extra skal från lime har du i det nu också.
  8. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  9. Fördela smeten i muffinsformarna.
  10. Ställ muffinsplåten i frysen tills de stelnat helt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fördela 12 muffinsformar i en cupcake-plåt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  4. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och fördela detta i muffinsformarna. Tryck till med en sked så att det blir en jämn yta.
  5. Fyllning: Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig ooch ha svalnat helt.
  6. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  7. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vill du ha i extra skal från lime har du i det nu också.
  8. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  9. Fördela smeten i muffinsformarna.
  10. Ställ muffinsplåten i frysen tills de stelnat helt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
7 years ago

Är detta samma sak (alltså smakmässigt) som Key lime pie?

Rim
Rim
2 years ago

Kan man göra cheesecaken på en springform? Isåfall vilken storlek samt är det samma antal kex, smör och fyllning?

Tack på förhand 😀

Last edited 2 years ago by Rim
Rim
Rim
Svara till  camillahamid
2 years ago

Hejhej Camilla ☺️,
Recepten som du skickade har 2 dl florsocker och i denna så är det 0,5 dl strösocker hur blir det ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?