Halloncurd

Jag tror allt att lemon curd har gått och fått sig en riktigt svår konkurrent. Just nu håller jag på att provbaka inför ett nytt spännande tårtrecept och en av fyllningarna är hallon curd. En riktigt sötsyrlig historia som jag egentligen allra helst vill äta direkt ur burken men som är helt fantastisk att ha i tårtor, cupcakes, pajer eller varför inte till lite glass?
Den här halloncurden är riktigt enkel att göra och räcker till ca 3,5 dl hallon curd.
 
Ingredienser:
225 g frysta hallon
0,5 msk vatten
2 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Lägg hallonen och vattnet i en kastrull. Koka upp under omrörning tills hallonen löst upp sig till ett mos.
2. Häll moset genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
3. Häll över det kärnfria moset i en värmetålig skål tillsammans med äggulor och strösocker.
4. Lägg skålen över en kastrull med kokande vatten och rör om tills curden börjat tjockna.
5. Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret.
6. Rör om tills smöret smält helt.
 
Låt skålen stå i kylskåpet tills halloncurden svalnat helt innan du använder den.
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

12 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
5 år sedan

Gjorde denna idag, blev väldigt god!!

...
...
5 år sedan

Jag förstår inte varför folk nuförtiden kallar krämer för "curd". Varför prata svengelska istället för svenska? Varför peta in ett eller ett par ord på engelska när resten av ens tal är på svenska? Jag förstår det inte.

Malinsbakning
5 år sedan

Gud så gott det låter. Tror du man kan tillsätta grädde och gelatin för att få den som en mousse när curden är klar?

Maria
Maria
2 år sedan

Testade med färska hallon, men den blev aldrig tjock vid ”kokningen”. Gör det så stor skillnad på färska och frysta? 🙂

Maria
Maria
Svara på  Camilla Hamid
2 år sedan

Nej, följde receptet helt och tillsatte inget annat än vad som står där. Är nu efter ett par timmar i kylen lite trögflytande och inte tjockt krämig som vanlig curd. 🙂 så den får bli som en hallonsås till glass istället 😍

Last edited 2 år sedan by Maria
Fia
Fia
Svara på  Camilla Hamid
7 månader sedan

Hej! Hur mycket citronsaft ska man ha i?

Sara
Sara
1 år sedan

Hej och tack för ljuvliga recept. Jag har hallonpure i frysen och hade tänkt göra halloncurd till en tårta jag ska göra. Ungefär hur mycket pure blir det av hallonen i detta receptet?
MVH Sara

Amanda
Amanda
9 månader sedan

Hej!
Kan man dekorera ovansidan på tårtor med denna curd? Typ spritsa?

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x