Cookies med hallon & vit choklad

Hallon och vit choklad (gärna tillsammans med en hint av citron) är en av mina favoritkombinationer att ha i bakverk. Det ger en väldigt lätt och fräsch smakupplevelse som går hem hos de allra flesta. Jag var bara tvungen att testa att göra chocolate chip cookies med dessa smaker. Det kunde ha gått hursomhelst haha men blev ändå riktigt lyckat. Smakerna visste jag skulle sitta men utseendet med färska bär hade jag aldrig testat förut. Det är ju inte alltid saker och ting blir exakt som man tänkt sig men denna gång blev det verkligen det för mig. Jag vart lite orolig för att alla hallonen skulle lösas upp över kakorna Men min vision om ljusa cookies där man ser hela hallonen införlivades!
Självklart hade jag även ner lite (mycket) rivet citronskal i degen. Dessa cookies är riktigt sommarfräscha och riktigt smälter i munnen med sin segmjuka konsistens. Receptet räcker till ca 15 stycken stora cookies och de behöver vara ganska stora för att du ska få plats med hallonen. Innan du bakar rekommenderar jag även att du läser mina tips för att lyckas med hembakta chocolate chip cookies.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cookies med hallon & vit choklad

Portioner: 15

Ingredienser

100 g grovhackad vit choklad
125 g färska hallon
175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

100 g grovhackad vit choklad
125 g färska hallon
175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen.
  2. Skölj hallonen och låt dem ligga på hushållspapper för att torka medan du gör iordning degen.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  4. Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen och hallonen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade vita chokladen. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till bollar à ca 50 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 9 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen. Tryck ner 2-3 färska hallon i varje cookie.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 13 minuter.
  10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen.
  2. Skölj hallonen och låt dem ligga på hushållspapper för att torka medan du gör iordning degen.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  4. Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen och hallonen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade vita chokladen. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till bollar à ca 50 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 9 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen. Tryck ner 2-3 färska hallon i varje cookie.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 13 minuter.
  10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
Lina
3 years ago

Kan man ha in frysta hallon

Moa
Moa
Svara till  Lina
2 years ago

Svingott även med frysta hallon, men ser ut som lever eller typ hjärna. Perfekt till halloween ju!

Moa
Moa
2 years ago

Är maizena som potatismjöl eller redning? Kram

Nat
Nat
Svara till  camillahamid
1 year ago

Förlåt Camilla men det vore hjälpsamt om du kunde speca vad du själv använder, dvs potatismjöl, majsmjöl eller redning. Det är rätt otydligt när det bara står maizena i receptet…. Vilket är varför du får kommentarer om detta.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?