Chokladmorots-cupcakes med karamellfrosting

Det här inlägget är i samarbete med Smakbox
En riktig storfavorit bland mina recept är min chokladmorotskaka (snarare tårta) fylld med dulche de leche, som jag bakade förra sommaren. Vad sjukt! Nu när jag tittar på datumet som det receptet publicerades så har det gått ett år sedan dess. Det känns som att det var så mycket längre sedan dess, så mycket har hänt både i livet och med bloggen. Jag har hunnit skaffa en till unge, gå klart utbildningen, vunnit pris för bloggen, skrivit massor med nya recept osv osv. Listan kan göras lång och det har bara gått ett ynka år! En liten klapp på axeln förtjänar jag allt för det.
Det tycker jag allt att man kan fira med lite cupcakes. Gärna av det slaget som smakar morotskaka, choklad och karamell. De här ljuva skapelserna är fyllda med karamellfudge-godis. Det finns i de allra flesta godishyllorna. Har du inte det så går det lika bra att fylla med karamelliserad mjölk istället, men isåfall efter det att du gräddat dina muffins. Gröp ur ett litet hål i mitten och fyll med karamell, klart!
Jag ska inte vara så tjatig om den där Smakboxen, men ni måste bara förstå min lycka när den innehöll så himla många produkter som bara fick mig att tänka: “jag ska baka det här och det där och med den där”. Hjärnan gick på högvarv när boxen öppnades den här månaden. En av produkterna som fanns med är en av mina favoriter. Det vet ni som har sökt på “dulche de leche” eller “karamelliserad mjölk” i den smidiga lilla sökfunktionen i menyn ovan. Jag bakar med det typ hela tiden. Och uppenbarligen så har jag inte bakat färdigt med den här produkten. Köper jag en sån burk kommer jag ALLTID på ett nytt recept att prova.
Om ni skulle vara sugna på att starta en Smakbox-prenumeration eller ge bort en som en gåva så har de just nu ett riktigt bra erbjudande där du fram till 30/6 får hela 40% rabatt på första boxen vid start av en ny prenumeration om du anger koden MYKITCHENSTORIES. Första boxen får du alltså för 129 kr så långt lagret räcker och det är riktigt billigt, boxen är verkligen helt proppfull med smaskiga saker.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladmorots-cupcakes med karamellfrosting

Portioner: 12

Ingredienser

2 dl strösocker
3 ägg
2-3 stora finrivna morötter
1 dl brunt rörsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
2,5 dl matolja
12 stycken kolafudge-godisar

Frosting:
200 g rumsvarmt smör
250 g färskost
2 dl karamelliserad mjölk

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

2 dl strösocker
3 ägg
2-3 stora finrivna morötter
1 dl brunt rörsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
2,5 dl matolja
12 stycken kolafudge-godisar

Frosting:
200 g rumsvarmt smör
250 g färskost
2 dl karamelliserad mjölk

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösockersocker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda morötter och rörsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, kakao, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl. Ha till sist i matoljan och blanda till en jämn smet.
  5. Fördela cupcakeformar i en cupcake-plåt och fyll dem med 2/3 smet. Lägg en kolafudge i mitten av varje muffins.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de är helt genomgräddade (stick ner en sticka i mitten av en muffins för att kontrollera, den ska vara torr när du tar ut den).
  7. Låt dina muffins svalna helt innan du dekorerar med frosting.
  8. Frosting: Vispa ihop smör och färskost till en fluffig smet.
  9. Tillsätt karamelliserad mjölk och vispa tills den fördelat sig jämnt i frostingen.
  10. Spritsa dina cupcakes med frostingen. Dekorera gärna med lite färska bär eller choklad.

 

Kan serveras direkt och förvaras i kylskåpet.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösockersocker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda morötter och rörsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, kakao, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl. Ha till sist i matoljan och blanda till en jämn smet.
  5. Fördela cupcakeformar i en cupcake-plåt och fyll dem med 2/3 smet. Lägg en kolafudge i mitten av varje muffins.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de är helt genomgräddade (stick ner en sticka i mitten av en muffins för att kontrollera, den ska vara torr när du tar ut den).
  7. Låt dina muffins svalna helt innan du dekorerar med frosting.
  8. Frosting: Vispa ihop smör och färskost till en fluffig smet.
  9. Tillsätt karamelliserad mjölk och vispa tills den fördelat sig jämnt i frostingen.
  10. Spritsa dina cupcakes med frostingen. Dekorera gärna med lite färska bär eller choklad.

 

Kan serveras direkt och förvaras i kylskåpet.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bella
6 years ago

Dör lite för att du dekorerar så fint! Jag gillar att baka så är så glad att jag trillade in här 😀 Bara svårt att välja vad av allt fint jag ska prova baka 😀

Åsa
6 years ago

Du glömde skriva vad man ska göra med godisarna 😉

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?