Blåbärscupcakes med citron & lime

Har ni hunnit plocka några blåbär än? Det är ju bara så himla gott med blåbär i bakverk. SÄRSKILT om man har plockat blåbären själv, eller vad säger ni? Jag, min man och min dotter brukar tillsammans plocka blåbär en gång varje sommar minst men i år blir det nog första gången som detta inte blir av. Att ta sig ut i skogen med en tremånaders-bebis går säkert men jag känner mig inte riktigt trygg med det. Tur att man iallafall kan köpa blåbär om man inte kan plocka dem själv för jag älskar verkligen att ha de sötsyrliga små blåa bären i mina bakverk.
Typ som i de här galet saftiga cupcake:sen med blåbär, citron och lime. En riktigt sötsyrlig smakbomb som skriker SOMMAR! både i färg och smak. Det finns två sätt som du kan få till den härligt gröna färgen på cream cheese frostingen. Antingen med hjälp av pastafärg (jag använder en mycket liten droppe av Wiltons Kelly Green) och rivet skal från 2-3 limefrukter eller genom att ha i lite smält choklad smaksatt med lime som brukar vara lime-färgade. Båda funkar lika bra.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Blåbärscupcakes med citron & lime

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (saftiga blåbärsmuffins):
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk
rivet skal från 2 citroner
225 g frysta blåbär

Ingredienser (lime cream cheese frosting):
200 g färskost
50 g mjukt smör
1 dl florsocker
eventuellt 1 gnutta grön pastafärg (jag använde Wiltons Kelly Green) eller ha i 50 g smält och avsvalnad limechoklad för grön färg
Färska bär till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (saftiga blåbärsmuffins):
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk
rivet skal från 2 citroner
225 g frysta blåbär

Ingredienser (lime cream cheese frosting):
200 g färskost
50 g mjukt smör
1 dl florsocker
eventuellt 1 gnutta grön pastafärg (jag använde Wiltons Kelly Green) eller ha i 50 g smält och avsvalnad limechoklad för grön färg
Färska bär till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blåbärsmuffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet.
  4. Tillsätt neutral olja, filmjölk och rivet citronskal. Vispa lite till.
  5. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Ha till sist i de frysta blåbären.
  7. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.
  9. Låt muffinsen svalna helt och hållet innan du spritsar och dekorerar dem.
  10. Frosting: Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
  11. Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott. Använder du istället smält choklad ska du ha i det och vispa ner själv utan florsckret och sedan vispa ner florsockret för sig på låg hastighet.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes. Garnera eventuellt med färska bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blåbärsmuffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet.
  4. Tillsätt neutral olja, filmjölk och rivet citronskal. Vispa lite till.
  5. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Ha till sist i de frysta blåbären.
  7. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.
  9. Låt muffinsen svalna helt och hållet innan du spritsar och dekorerar dem.
  10. Frosting: Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
  11. Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott. Använder du istället smält choklad ska du ha i det och vispa ner själv utan florsckret och sedan vispa ner florsockret för sig på låg hastighet.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes. Garnera eventuellt med färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?