Hjärtliga jordgubb- och chokladcupcakes

Häromdagen fick jag hem en massa fina cupcakeformar och strössel från de grymma tjejerna på My Perfect Day och det här blev resultatet av första bakningen! Saftiga chokladcupcakes, toppade med en fluffig jordgubbsfrosting i romantiskt stuk.
Det hjärtformade strösslet i rött, rosa och vit var ju bara föööör gulligt och matchade jättefint med cupcake-formarna. Vill typ dekorera alla mina bakverk med det! Jag garnerade också med chokladdoppade jordgubbar. Det gör du enkelt genom att dela jordgubbarna i fyra klyftor (du kan doppa dem hela också). Skölj av dem noga och torka med hushållspapper tills de blir helt torra. Ställ dem sedan på en brikca och in i frysen i ca 15 minuter innan du doppar dem i smält, avsvalnad choklad. Jag valde att sätta på dem på frostingen när chokladen fortfarande inte stelnat helt så att de fäste bra på cupcaken.
Jag kör nästan alltid på samma chokladmuffin när jag gör chokladcupcakes och det är helt enkelt för att den blir helt perfekt. Sådär saftig och bara smälter i munnen. Frostingen är denna gång en smörkräm men den här gången testade jag att minska på smöret för en lättare smak och det blev riktigt bra! Den behöver vispas mycket längre än de andra smörkrämerna jag har gjort innan man får den där fluffigheten men det är helt klart värt det!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hjärtliga jordgubb- och chokladcupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (jordgubbsfrosting):
2 stora äggvitor
100 g strösocker
100 g rumsvarmt, mjukt smör
ca 50 g jordgubbspuré

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (jordgubbsfrosting):
2 stora äggvitor
100 g strösocker
100 g rumsvarmt, mjukt smör
ca 50 g jordgubbspuré

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Vispa till en slät smet och fyll dina muffinsformar med 2/3 smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
  9. Frosting: Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål. Tillsätt strösockret och vispa försiktigt med handvisp över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  10. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills botten av skålen svalnat helt.
  11. Tillsätt därefter smöret och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
  12. Pressa jordgubbar genom en finmaskig sil tills du får ca 50 g jordgubbspuré. Vispa ner det i frostingen tills den fått en jämn färg och en smak som du gillar. Oroa dig inte om den skär sig, det är bara att fortsätta vispa tills den blivit bra igen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Vispa till en slät smet och fyll dina muffinsformar med 2/3 smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
  9. Frosting: Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål. Tillsätt strösockret och vispa försiktigt med handvisp över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  10. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills botten av skålen svalnat helt.
  11. Tillsätt därefter smöret och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
  12. Pressa jordgubbar genom en finmaskig sil tills du får ca 50 g jordgubbspuré. Vispa ner det i frostingen tills den fått en jämn färg och en smak som du gillar. Oroa dig inte om den skär sig, det är bara att fortsätta vispa tills den blivit bra igen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh så goda de ser ut!

Ofelia Strömberg
7 years ago

Men guuud va söta!!

Linda
7 years ago

Men herregud vad fina, grymt bra fotat med! Dom ser verkligen smarriga ut!

Iza
Iza
7 years ago

Bilderna…. Ååååh bilderna…

Karoline
Karoline
2 years ago

Hur länge håller de sig? Förvaras de i kylen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?