Daimchokladbollar

När fikasuget slår till på allvar är choklad och kaffe den perfekta kombinationen för mig! Jag har också nyligen upptäckt att just daimchoklad och kaffe gifter sig riktigt riktigt bra. Så vad blir då inte bättre än en daimchokladboll som innehåller både daimchoklad och kaffe!?
De här chokladbollarna blev verkligen perfekta! För att få till en riktigt bra chokladboll har jag några tips att dela med mig av:
  • Använd rumsvarmt, mjukt smör. För att få en jämn och fin chokladbollssmet är det ingen idé att använda kylskåpskallt smör som ger dig en smet med klumpar av smör här och var. Dessutom ger det rumsvarma smöret dig en lite lite klibbigare smet som det är lättare att fästa kokosflingor eller annan garnering på lättare.
  • Finmal havregrynen! Det här gör såklart att det tar några fler sekunder att göra dina chokladbollar men det är så värt det för att få en len och fin chokladsmet, precis som köpebollarna. Jag maler mina i mixer, gärna så länge att jag får som ett fint havregrynsmjöl.

Receptet ger ca 15 stycken

 
Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk snabbkaffe
2,5 dl finmalda havregryn
 
100 g grovhackad daimchoklad
 
Gör såhär:
1. Arbeta ihop alla ingredienser, förutom daimchokladen, till en jämn och fin chokladbollssmet.
2. Rulla smeten till 15 jämnstora bollar och rulla dem sedan i den grovhackade daimen.
3. Låt chokladbollarna stå i kylskåpet i minst 1h innan servering.
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ruki
6 år sedan

Ska man blanda kaffet med vatten först?

Amanda Jona [SPONTAN]
6 år sedan

Men åh så gott det lät!

Emma
6 år sedan

Vad gott!

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x