Daimchokladbollar

När fikasuget slår till på allvar är choklad och kaffe den perfekta kombinationen för mig! Jag har också nyligen upptäckt att just daimchoklad och kaffe gifter sig riktigt riktigt bra. Så vad blir då inte bättre än en daimchokladboll som innehåller både daimchoklad och kaffe!?
De här chokladbollarna blev verkligen perfekta! För att få till en riktigt bra chokladboll har jag några tips att dela med mig av:
  • Använd rumsvarmt, mjukt smör. För att få en jämn och fin chokladbollssmet är det ingen idé att använda kylskåpskallt smör som ger dig en smet med klumpar av smör här och var. Dessutom ger det rumsvarma smöret dig en lite lite klibbigare smet som det är lättare att fästa kokosflingor eller annan garnering på lättare.
  • Finmal havregrynen! Det här gör såklart att det tar några fler sekunder att göra dina chokladbollar men det är så värt det för att få en len och fin chokladsmet, precis som köpebollarna. Jag maler mina i mixer, gärna så länge att jag får som ett fint havregrynsmjöl.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Daimchokladbollar

Portioner: 15

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk snabbkaffe
2,5 dl finmalda havregryn
100 g grovhackad daimchoklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk snabbkaffe
2,5 dl finmalda havregryn
100 g grovhackad daimchoklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Arbeta ihop alla ingredienser, förutom daimchokladen, till en jämn och fin chokladbollssmet.
  2. Rulla smeten till 15 jämnstora bollar och rulla dem sedan i den grovhackade daimen.
  3. Låt chokladbollarna stå i kylskåpet i minst 1h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Arbeta ihop alla ingredienser, förutom daimchokladen, till en jämn och fin chokladbollssmet.
  2. Rulla smeten till 15 jämnstora bollar och rulla dem sedan i den grovhackade daimen.
  3. Låt chokladbollarna stå i kylskåpet i minst 1h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ruki
7 years ago

Ska man blanda kaffet med vatten först?

Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men åh så gott det lät!

Emma
7 years ago

Vad gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?