På fredag är det morotskakans dag! För någon dag sedan så gjorde jag ett inlägg där jag tipsade om en massa mumsiga recept på morotskaka men jag kunde ändå inte låta bli att baka en variant idag ändå. Dagens bakning blev dessa goda morotskaka-tryfflar!
Ni vet när man äter morotskaka och varsamt fördelar sina tuggor så att man får med frosting i varje. Den matematiken slipper man med de här tryfflarna. Hela kakan är uppblandad med cream cheese frosting och instängd i ett skal av vit choklad. Visst låter det gott? Det ÄR gott!
De här tryfflarna görs med samma princip som man gör cakepops men man skippar helt enkelt pinnen. Det här receptet räcker till ca 15 stycken morotskaka-tryfflar. Är du allergisk mot hasselnötter eller av någon annan anledning vill skippa dem så går det super bra att göra det utan att ersätta dem med något annat 🙂 Jag har bara i det för lite god crunch.
Läckra! Vilken kul idé! Måste testa någon gång!
🙂
Åh, det här måste testas! Låter ju alldeles …underbart gott!