Mördegssnittar med mandel och choklad

Idag hade jag en bjudning med marockanskt tema. Förutom att jag såklart serverad marockansk couscous till maten så blev det myntate och småkakor till fikat. De här är sååå spröda och goda och fyllningen med mandel och choklad gör det verkligen till det lilla extra.
De är verkligen super enkla att göra och receptet går perfekt att dubbla eller trippla om du behöver baka i större mängd till fest eller kalas.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mördegssnittar med mandel och choklad

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (mördeg):
200 g mjukt smör
1 äggula
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Ingredienser (mandel- och chokladfyllning):
300 g mandelmassa
1 msk citronsaft
150 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
ca 50 g smält choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (mördeg):
200 g mjukt smör
1 äggula
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Ingredienser (mandel- och chokladfyllning):
300 g mandelmassa
1 msk citronsaft
150 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
ca 50 g smält choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser förutom vattnet till en smulig deg.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop med händerna tills den inte är smulig längre.
  3. Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i minst 1h.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med citronsaften tills du får en bredbar pasta.
  6. Dela degen i två och kavla ut till rektanglas (20×30 cm).
  7. Lägg en sträng av mandelmassan längs med kanten av långsidan av varje rektangel.
  8. Lägg chokladknapparna på mandelmassan, hela vägen längs med strängen-
  9. Rulla ihop rektanglarna, knip/vik ihop ändarna och lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  11. Skär rullarna i 10 delar vardera medan de precis kommit ut ur ugnen och fortfarande är varma.
  12. Garnera med smält mörk choklad och låt svalna tills garneringen stelnat helt.

Förvaras bäst i lufttät burk.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser förutom vattnet till en smulig deg.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop med händerna tills den inte är smulig längre.
  3. Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i minst 1h.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med citronsaften tills du får en bredbar pasta.
  6. Dela degen i två och kavla ut till rektanglas (20×30 cm).
  7. Lägg en sträng av mandelmassan längs med kanten av långsidan av varje rektangel.
  8. Lägg chokladknapparna på mandelmassan, hela vägen längs med strängen-
  9. Rulla ihop rektanglarna, knip/vik ihop ändarna och lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  11. Skär rullarna i 10 delar vardera medan de precis kommit ut ur ugnen och fortfarande är varma.
  12. Garnera med smält mörk choklad och låt svalna tills garneringen stelnat helt.

Förvaras bäst i lufttät burk.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Vad använder du för kamera? =)

Malin
7 years ago

De där kakorna lät riktigt goda! Kanske att jag får till en sats i helgen 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?