Lyckas med din chokladfondant varje gång!

Chokladfondant är den lite lyxigare och lite bättre varianten av vår alla älskade kladdkaka. Eller vad säger ni som har ätit chokladfondant? Dock så är det inte alls lika bulletproof att du lyckas med varje gång om du inte känner till vissa detaljer i bakningen.
I det här inlägget tänkte jag inte bara dela med mig av grundreceptet för chokladfondant utan också dela med mig av lite tips för att du ska lyckas varje gång! En perfekt efterrätt att göra när du inte vill anstränga dig så mycket men ändå visa framfötterna för dina middagsgäster.
– se till att vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
sikta ner de torra ingredienerna.
– blanda inte för kraftigt eller för mycket när du tillsätter vetemjöl, smör och choklad, då kommer du inte få den där kladdiga insidan som är karakteristiskt för en chokladfondant.
– smöra och mjöla formarna noga så att du får ut chokladfondanten snyggt sen.
– håll koll på tiden och pröva dig fram! i min ugn behöver jag bara ha dem inne i 8 minuter för att få dem helt perfekta men det kan skilja sig från ugn till ugn.
Ett annat tips är att du kan förbereda den kvällen innan. Bara att göra smeten och fylla formarna. Plasta in dem och ta fram och grädda när det passar dig 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lyckas med din chokladfondant varje gång!

Portioner: 6

Ingredienser

100 g smör
150 g mörk choklad (70% kakao)
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
4 msk vetemjöl
smör och strösocker till formarna

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

100 g smör
150 g mörk choklad (70% kakao)
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
4 msk vetemjöl
smör och strösocker till formarna

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smöra formarna och täck med strösocker.
  3. Dela smör och choklad i bitar och smält ihop i micro eller över vattenbad.
  4. Lägg äggula, ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet.
  5. Sikta ner vetemjölet och blanda försiktigt.
  6. Tillsätt därefter smör- och chokladblandningen och vänd försiktigt med slickepott bara precis till dess att allt blandats.
  7. Fyll formarna med ca 2/3 smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter. Låt formarna svalna lite innan du vänder dem upp och ner på en tallrik och serverar med en kula glass och färska bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smöra formarna och täck med strösocker.
  3. Dela smör och choklad i bitar och smält ihop i micro eller över vattenbad.
  4. Lägg äggula, ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet.
  5. Sikta ner vetemjölet och blanda försiktigt.
  6. Tillsätt därefter smör- och chokladblandningen och vänd försiktigt med slickepott bara precis till dess att allt blandats.
  7. Fyll formarna med ca 2/3 smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter. Låt formarna svalna lite innan du vänder dem upp och ner på en tallrik och serverar med en kula glass och färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonaz snyggaste bloggare
7 years ago

Cool blogg

Christel
Christel
2 years ago

Hej,
hur ska 2 ägg och 2 äggulor kunna bli VITT skum? (Som man vispar upp) Stämmer receptet?
Bästa hälsningar
Christel

Martina
Martina
2 years ago

Vad använder du för formar?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?