Du är din egen viktigaste gäst

Man kan tro att en sån som jag, som dagligen skapar, skriver om och fotar mat och bakverk, har ett oproblematiskt förhållande till mat. Och det stämmer. Jag har det idag, men så har det inte alltid varit. Jag och maten har haft ett ganska destruktivt förhållande.

Uteslutit den, räknat den, vägt den, saknat den. Jag har alltid älskat mat men den var i många år något som jag var rädd för. Maten stod liksom i vägen för mig och det ideal jag ville uppnå. Ni vet, platt mage och thigh gap.

Idag har jag lärt mig att mat är så mycket mer än kalorier in och kalorier ut. Att sätta sig ner och äta en måltid är att ge kroppen en paus, tid för återhämtning och påladdning av energi för att orka ta sig igenom de timmar som är kvar av dygnet.

Jag tar mig tid att laga en god måltid och göra en fin uppläggning trots att det bara är jag som ska äta. En del kan tycka att det inte är värt att anstränga sig att laga värsta måltiden och duka upp när det bara är till en själv. Kanske äter du bara något i farten, medan du gör annat. Men du är faktiskt din egen viktigaste gäst.

Vardagslyx behöver inte vara mer än så, att ge dig själv en god och fint upplagd middag eller lunch som det ligger tid och ansträngning bakom. Låt det ta tid, stäng av ljudet på mobilen, tugga i lugn och ro och låt din gäst njuta av maten.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
maria
5 år sedan

Bästa!! 😀 Instämmer totalt! 🙂

Veronika
5 år sedan

Vilka härliga bilder på maten, ordspråket att man äter med ögonen stämmer väl när man ser dina bilder!

Emelie
5 år sedan

Heja dig!! Att unna sig goda bra måltider är så viktigt!

Jennifer
5 år sedan

Jaa! Gud så bra! Jag håller med dig helt och hållet. Har tidigare även jag haft en dålig relation till maten. Men idag är jag vegan och ser maten som min medicin, och kosten har blivit ett stort intresse. Så på senare tid har jag faktiskt börjat njuta av att laga mat åt mig själv och ser ätandet som kvalitetstid.
Din blogg är härlig! Kommer nog tillbaka 🙂

Amanda
5 år sedan

Detta ser verkligen fantastiskt gott ut!

Anonym
5 år sedan

Det är mycket roligare att äta när man lägger upp fint även om det bara är till sig själv.

Helena Rahlenius
Helena Rahlenius
5 år sedan

Upplägget spelar stor roll och ditt fat ser verkligen super gott ut ♡

Anonym
5 år sedan

Det där ser så himla gott ut! Och du har helt rätt, det känns mycket härligare att äta mat man har fixat till med omsorg. Även om man ska äta själv. Det blir en mycket större njutning då!

Anonym
5 år sedan

Åh, vad jag gillade detta inlägg ❤️ Mat är ju så mycket mer än bara näring – Socialt, njutning och välmående. Och som du säger, en givande paus för både kropp och själ :*

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x