Du är din egen viktigaste gäst

Man kan tro att en sån som jag, som dagligen skapar, skriver om och fotar mat och bakverk, har ett oproblematiskt förhållande till mat. Och det stämmer. Jag har det idag, men så har det inte alltid varit. Jag och maten har haft ett ganska destruktivt förhållande.

Uteslutit den, räknat den, vägt den, saknat den. Jag har alltid älskat mat men den var i många år något som jag var rädd för. Maten stod liksom i vägen för mig och det ideal jag ville uppnå. Ni vet, platt mage och thigh gap.

Idag har jag lärt mig att mat är så mycket mer än kalorier in och kalorier ut. Att sätta sig ner och äta en måltid är att ge kroppen en paus, tid för återhämtning och påladdning av energi för att orka ta sig igenom de timmar som är kvar av dygnet.

Jag tar mig tid att laga en god måltid och göra en fin uppläggning trots att det bara är jag som ska äta. En del kan tycka att det inte är värt att anstränga sig att laga värsta måltiden och duka upp när det bara är till en själv. Kanske äter du bara något i farten, medan du gör annat. Men du är faktiskt din egen viktigaste gäst.

Vardagslyx behöver inte vara mer än så, att ge dig själv en god och fint upplagd middag eller lunch som det ligger tid och ansträngning bakom. Låt det ta tid, stäng av ljudet på mobilen, tugga i lugn och ro och låt din gäst njuta av maten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Du är din egen viktigaste gäst

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
maria
7 years ago

Bästa!! 😀 Instämmer totalt! 🙂

Veronika
7 years ago

Vilka härliga bilder på maten, ordspråket att man äter med ögonen stämmer väl när man ser dina bilder!

Emelie
7 years ago

Heja dig!! Att unna sig goda bra måltider är så viktigt!

Jennifer
7 years ago

Jaa! Gud så bra! Jag håller med dig helt och hållet. Har tidigare även jag haft en dålig relation till maten. Men idag är jag vegan och ser maten som min medicin, och kosten har blivit ett stort intresse. Så på senare tid har jag faktiskt börjat njuta av att laga mat åt mig själv och ser ätandet som kvalitetstid.
Din blogg är härlig! Kommer nog tillbaka 🙂

Amanda
7 years ago

Detta ser verkligen fantastiskt gott ut!

Anonymous
7 years ago

Det är mycket roligare att äta när man lägger upp fint även om det bara är till sig själv.

Helena Rahlenius
7 years ago

Upplägget spelar stor roll och ditt fat ser verkligen super gott ut ♡

Anonymous
7 years ago

Det där ser så himla gott ut! Och du har helt rätt, det känns mycket härligare att äta mat man har fixat till med omsorg. Även om man ska äta själv. Det blir en mycket större njutning då!

Anonymous
7 years ago

Åh, vad jag gillade detta inlägg ❤️ Mat är ju så mycket mer än bara näring – Socialt, njutning och välmående. Och som du säger, en givande paus för både kropp och själ :*

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?