After Eight-kladdkaka

Idag var egentligen inte alls tänkt att jag skulle baka haha utan ta en ledig dag från bloggen. Men ganska snart infann sig ett starkt sug efter kladdkaka. Eftersom att jag jobbar idag och brukar bli extra fikasugen framåt kvällen så det vart bara att dra fram vispskålar och måttsatser haha. Resultatet blev den här drömgoda kladdkakan med after eight!
After eight-choklad gör sig verkligen så himla bra i bakverk. Den ger en härlig fräschör mitt i all choklad. Eftersom att jag sällan nöjer mig med att göra en vardaglig kladdkaka så var jag ju tvungen att göra en glasyr med after eight på kladdkakan och toppa med grädde och bär.  Helt perfekt! Är du sugen på att veta vad mer man kan baka för härligt med after eight tycker jag att du ska kolla in den här goda after eight-tryffeln eller mina after eight-cupcakes med päronfrosting.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

After Eight-kladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (after eight-kladdkaka):
120 g after eight-choklad (15 plattor)
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (glasyr):
150 g mörk choklad
40 g after eight-choklad (5 plattor)
1,25 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (after eight-kladdkaka):
120 g after eight-choklad (15 plattor)
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (glasyr):
150 g mörk choklad
40 g after eight-choklad (5 plattor)
1,25 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Den här kladdkakan gör sig bäst i en rund form med avtagbara kanter och en diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält after eight-chokladen i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  3. Smält smöret och vispa lätt ihop det tillsammans med strösocker, farinsocker, vaniljpilver och ägg.
  4. Blanda ner den smälta chokladen tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Ha till sist i vetemjöl, kakao och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Grädda din kladdkaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna helt innan du täcker den med glasyr.
  9. Glasyr: Hacka mörk choklad och after eight-choklad grovt.
  10. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp på hög värme. Dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den börjar koka och häll över chokladen.
  11. Blanda tills du får en jämn smet. Låt svalna i rumstemperatur tills den tjocknat och fått en bredbar konsistens.
  12. Fördela glasyren över kakan. Toppa eventuellt med lite vispgrädde och bär och servera direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Den här kladdkakan gör sig bäst i en rund form med avtagbara kanter och en diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält after eight-chokladen i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  3. Smält smöret och vispa lätt ihop det tillsammans med strösocker, farinsocker, vaniljpilver och ägg.
  4. Blanda ner den smälta chokladen tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Ha till sist i vetemjöl, kakao och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Grädda din kladdkaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna helt innan du täcker den med glasyr.
  9. Glasyr: Hacka mörk choklad och after eight-choklad grovt.
  10. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp på hög värme. Dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den börjar koka och häll över chokladen.
  11. Blanda tills du får en jämn smet. Låt svalna i rumstemperatur tills den tjocknat och fått en bredbar konsistens.
  12. Fördela glasyren över kakan. Toppa eventuellt med lite vispgrädde och bär och servera direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Jisses så gott det ser ut, och superfina bilder!

Lisa
7 years ago

Alltså… Det är helt sjukt vad fina foton du tar på allt gottigt du gör!! Du är SÅ duktig!! Hoppas din helg blir super! Kram

Helena Rahlenius
7 years ago

Åh jösses va den ser smarrig ut ♡

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?