Syrlig citronfondant

Chokladfondant är en perfekt efterrätt att bjuda på när man har gäster. Den går hem hos de allra flesta och känns ganska lyxig trots dess enkelhet. Förra sommaren gjorde jag den här härligt syrliga versionen av klassisk chokladfondant som egentligen görs på mörk choklad. Denna goding innehåller vit choklad och massa syrlighet från citron.
Sen får ni jättegärna ta en titt på videon nedan där jag visar och PRATAR er igenom hur man gör dessa godingar. Jag har tröttnat lite på snabbspolade receptvideos så jag tänkte testa det här och se om det går hem hos er. Ni får jättegärna prenumerera på min kanal och trycka tummen upp om ni tyckte om videon.
Ingredients:
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
 
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Syrlig citronfondant

Portioner: 3

Ingredienser

75 g vit choklad
115 g smör
1,75 dl florsocker
1 stort ägg
1 stor äggula
1 nypa vaniljpulver
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
0,5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 3st

Ingredienser

75 g vit choklad
115 g smör
1,75 dl florsocker
1 stort ägg
1 stor äggula
1 nypa vaniljpulver
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
0,5 dl vetemjöl
1 nypa salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält ihop vit choklad och smör i micro eller över vattenbad.
  3. Sikta ner florsockret och tillsätt därefter ägg, äggula, vaniljpulver, citronsaft och rivet skal från en citron. Vispa ihop för hand tills du får en jämn smet.
  4. Ha till sist i vetemjöl och salt och vänd försiktigt med en slickepott. Vänd bara precis tills allt blandats.
  5. Fördela smeten i 3 formar som du smörat noggrannt.
  6. Grädda citronfondanterna i mitten av ugnen i 15-17 minuter. I min ugn var 15 min precis perfekt.
  7. Låt dem svalna i formarna i några minuter och dra en kniv eller liknande längs med kanterna innan du vänder på formen på en tallrik för att servera.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält ihop vit choklad och smör i micro eller över vattenbad.
  3. Sikta ner florsockret och tillsätt därefter ägg, äggula, vaniljpulver, citronsaft och rivet skal från en citron. Vispa ihop för hand tills du får en jämn smet.
  4. Ha till sist i vetemjöl och salt och vänd försiktigt med en slickepott. Vänd bara precis tills allt blandats.
  5. Fördela smeten i 3 formar som du smörat noggrannt.
  6. Grädda citronfondanterna i mitten av ugnen i 15-17 minuter. I min ugn var 15 min precis perfekt.
  7. Låt dem svalna i formarna i några minuter och dra en kniv eller liknande längs med kanterna innan du vänder på formen på en tallrik för att servera.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
6 years ago

Detta måste jag verkligen testa, jag älskar efterrätter som är syrliga (och söta)!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?