Chokladfondant är en perfekt efterrätt att bjuda på när man har gäster. Den går hem hos de allra flesta och känns ganska lyxig trots dess enkelhet. Förra sommaren gjorde jag den här härligt syrliga versionen av klassisk chokladfondant som egentligen görs på mörk choklad. Denna goding innehåller vit choklad och massa syrlighet från citron.
Sen får ni jättegärna ta en titt på videon nedan där jag visar och PRATAR er igenom hur man gör dessa godingar. Jag har tröttnat lite på snabbspolade receptvideos så jag tänkte testa det här och se om det går hem hos er. Ni får jättegärna prenumerera på min kanal och trycka tummen upp om ni tyckte om videon.
—
Ingredients:
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.
75 g white chocolate
115g butter
0.75 cupl icing sugar
1 large egg
1 large egg yolk
1 pinch vanilla powder
1 tablespoon lemon juice
grated zest of 1 lemon
0,25 cups flour
1 pinch of salt
Do this:
1. Preheat the oven to 428 degrees.
2. Melt together white chocolate and butter in a microwave or water bath.
3. Add the icing sugar by sifting, then add egg yolks, vanilla powder, lemon juice and grated zest of one lemon. Whisk together by hand until you get a smooth batter.
4. Have finally the flour and salt and fold gently with a spatula. Just until everything is blended.
5. Divide the batter into 3 greased ramekins.
6. Bake lemon lava cakes in the middle of the oven for 15-17 minutes. In my oven 15 minutes is just perfect.
7. Let them cool in the molds for a few minutes and pull a knife or similar along the edges before turning on a plate to serve.
Detta måste jag verkligen testa, jag älskar efterrätter som är syrliga (och söta)!
Ja visst är det gott! 😀