Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet.
- Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vispa lite till-
- Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Låt muffinsen svalna helt och hållet innan du spritsar med frosting.
- Frosting: Vispa ihop smör och jordnötssmör till en fluffig smet.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i smeten med en slickepott. Är du för hårdhänt finns risk att frostingen blir rinnig. Låt gärna frostingen stå ca 30 minuter i kylskåpet innan du spritsar.
- Lägg frostingen i en spritspåse (gärna med tyll) och spritsa på dina cupcakes.
- Garnera därefter med chokladglasyr, grovt hackade jordnötter och Reese’s peanut butter cups.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej Camilla. Vad kan man ha i istället för filmjölken? Är bosatt i Tyskland, har inte sett vanlig filmjölk i butikerna. Såå tacksam för svar!
Hejhej, pröva blanda ungefär 2/3 mjölk och 1/3 turkisk yoghurt eller gräddfil så får du en rätt bra ersättare i för filmjölk i just bakning 🥰 Lycka till