Reese’s cupcakes

Vet ni vad jag hittade inne på ICA Maxi häromveckan?! Reese’s peanut butter cups. Det är ingen hemlighet att jordnöttsmör och choklad är en farligt god kombination. Man får bara inte nog! Självklart vill jag hylla detta godis lite extra och bestämde mig därför för att göra en Reese’s cupcake som består av en saftig chokladmuffin och en riktigt fluffig och god jordnötssmör-frosting. En god chokladglasyr på det och självklart en (halv) Reese’s på toppen. PERFEKTION!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Reese’s cupcakes

Portioner: 18

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg +  1 äggula
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk

Ingredienser (jordnötssmör-frosting):
150 g mjukt smör
5 dl jordnötssmör
2 dl florsocker
Chokladglasyr gjord på 100 g avsvalnad smält mörk choklad och 2 dl rapsolja som blandas jämnt.
Grovt hackade jordnötter och Reese’s peanut butter cups till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 18st

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg +  1 äggula
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk

Ingredienser (jordnötssmör-frosting):
150 g mjukt smör
5 dl jordnötssmör
2 dl florsocker
Chokladglasyr gjord på 100 g avsvalnad smält mörk choklad och 2 dl rapsolja som blandas jämnt.
Grovt hackade jordnötter och Reese’s peanut butter cups till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet.
  4. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vispa lite till-
  5. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt och hållet innan du spritsar med frosting.
  9. Frosting: Vispa ihop smör och jordnötssmör till en fluffig smet.
  10. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i smeten med en slickepott. Är du för hårdhänt finns risk att frostingen blir rinnig. Låt gärna frostingen stå ca 30 minuter i kylskåpet innan du spritsar.
  11. Lägg frostingen i en spritspåse (gärna med tyll) och spritsa på dina cupcakes.
  12. Garnera därefter med chokladglasyr, grovt hackade jordnötter och Reese’s peanut butter cups.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet.
  4. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vispa lite till-
  5. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt och hållet innan du spritsar med frosting.
  9. Frosting: Vispa ihop smör och jordnötssmör till en fluffig smet.
  10. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i smeten med en slickepott. Är du för hårdhänt finns risk att frostingen blir rinnig. Låt gärna frostingen stå ca 30 minuter i kylskåpet innan du spritsar.
  11. Lägg frostingen i en spritspåse (gärna med tyll) och spritsa på dina cupcakes.
  12. Garnera därefter med chokladglasyr, grovt hackade jordnötter och Reese’s peanut butter cups.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
amelia
amelia
2 years ago

Hej Camilla. Vad kan man ha i istället för filmjölken? Är bosatt i Tyskland, har inte sett vanlig filmjölk i butikerna. Såå tacksam för svar!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?