Nyttig & vegansk halloncheesecake

Måndag idag vilket inte bara betyder starten på en ny vecka utan också att ett hälsosammare veganskt recept publiceras här på bloggen. Jag tycker att vi väger upp för gårdagens sötsyrliga cheesecake mini pavlovas med en nyttig cheesecake. Nyttig cheesecake? Jag vet, det är väl inte den vanligaste ordföljden men det finns faktiskt. Dessutom är denna cheesecake både vegansk och fri från mejeriprodukter.
Hemligheten bakom denna krämiga och nyttiga cheesecake är cashewnötter! Visste du att du enkelt kan göra vegansk färskost/ricotta genom att blötlägga naturella cashewnötter över natten och seda körda dem i matberedaren till en slät konsistens. Nu vet du iallafall! Och vill du inte göra cheesecake med denna veganska färskost så kan du smaksätta den med typ vitlök, salt, peppar och lite örter så har du världens godaste veganska smörgåspålägg.
Jag bakade den här RAW cheesecaken i en rund form med diameter på 18 cm, vilket ger ca 10 bitar (383 kcal per bit).
OBS! Förbered inför det här receptet kvällen innan genom att lägga cashewnötterna i en skål med 5 dl vatten och 1 nypa salt. Täck för och låt stå över natten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttig & vegansk halloncheesecake

Portioner: 10

Ingredienser

Ingredienser (botten):
50 g naturella nötter av valfri sort
2 dl havregryn
25 stycken medelstora mjuka dadlar
1 nypa salt

Ingredienser (fyllning):
140 g blötlagda cashewnötter
1 burk kokosgrädde à 400 ml
0,5 dl agavesirap
rivet skal från 1 citron
1 nypa äkta vaniljpulver
150 g hela hallon till toppingen

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
50 g naturella nötter av valfri sort
2 dl havregryn
25 stycken medelstora mjuka dadlar
1 nypa salt

Ingredienser (fyllning):
140 g blötlagda cashewnötter
1 burk kokosgrädde à 400 ml
0,5 dl agavesirap
rivet skal från 1 citron
1 nypa äkta vaniljpulver
150 g hela hallon till toppingen

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Täck botten av formen med bakplåtspapper.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Det får gärna vara lite grövre bitar kvar av nötterna så mixa inte för länge.
  3. Tryck ut massan i botten på formen. Ställ åt sidan medan du förbereder fyllningen.
  4. Fyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna.
  5. Mixa cashewnötterna till en slät massa som liknar färskost i konsistensen. Detta tar en stund. Ställ åt sidan.
  6. Vispa kokosgrädden fluffigt. Ha sedan i cashewmassan, agavesirap, rivet skal från 1 citron och vaniljpulver och vänd försiktigt med slickepott tills du får en jämn smet.
  7. Häll upp smeten i formen. Avsluta med att lägga hallon på hela toppen av cheesecaken.
  8. Låt cheesecaken stå i frysen i minst 2-3 timmar innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Täck botten av formen med bakplåtspapper.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Det får gärna vara lite grövre bitar kvar av nötterna så mixa inte för länge.
  3. Tryck ut massan i botten på formen. Ställ åt sidan medan du förbereder fyllningen.
  4. Fyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna.
  5. Mixa cashewnötterna till en slät massa som liknar färskost i konsistensen. Detta tar en stund. Ställ åt sidan.
  6. Vispa kokosgrädden fluffigt. Ha sedan i cashewmassan, agavesirap, rivet skal från 1 citron och vaniljpulver och vänd försiktigt med slickepott tills du får en jämn smet.
  7. Häll upp smeten i formen. Avsluta med att lägga hallon på hela toppen av cheesecaken.
  8. Låt cheesecaken stå i frysen i minst 2-3 timmar innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

2 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Felicia Holmgren
7 years ago

Så gott det låter!

Josefine
7 years ago

Spännande! Måste testas till fikat nu när man är tillbaka på jobbet

Frida
Frida
5 months ago

Lägg gärna till att kokosgrädden måste vara kall för att kunna vispa den fluffig! Annars supergott recept

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?