När jag i förra veckan publicerade mitt recept på fudge cookie dough brownies, blev det hurra och hejarop både här och på Instagram. Seriöst, kakdeg är en barnsligt god uppfinning som får det att dansa i munnen och man önskar att man kunde äta det varje dag. Och det var typ den tanken som vi kan tacka dagens recept för.
Ett av mina favoritkonton på Instagram, Nadias Healthy Kitchen har i dagarna peppat sina följare att använda mer tahini genom att skapa hashtagen #tahiniparty. Jag tyckte att det var en helt fantastisk idé. Jag, som tidigare bara använt tahini (aka sesampasta) i min hummus har nu fått massa inspiration till ännu fler användningsområden.
Så detta mina kära vänner, veganska och hälsosamma cookie dough tryfflar är mitt bidrag till detta härliga tahiniknytis. Självklart är de helt glutenfria, och är du allergisk mot mandel kan du enkelt byta ut mandelmjölet mot samma mängd kokosmjöl eller finmalda havregryn. Ett perfekt mellanmål eller fika när du vill hålla blodsockret i schack helt enkelt.
Hej, verkar superduper gott och skulle därför gärna vilja testa! Men vad kan tahini ersättas med om man är allergisk mot både semsamfrön och även jordnötter (om peanut butter skulle förbli ett alternativ?)
Hej! Är du allergisk mot mandel också? Annars funkar mandelsmör också. Kan inte komma på någon annan ersättare som ger samma smakupplevelse än det tyvärr :/
super goda =)
Åh, dessa ska jag helt klart göra! Mums!
Tror du jag kan lägga dadlar i?
Absolut!