Fudge brownie med kakdeg

Älskade kakdeg, denna barnsligt goda trend som tagit många av oss med storm. Jag ska erkänna, jag vart ganska skeptisk i början. Vadå rå kakdeg? Det får man ju ont i magen av, hade jag ju fått lära mig. Deg ska gräddas och inget annat. Men ack så fel jag hade. Så länge du skippar ägg, jäst och bakpulver så är det helt grönt att äta cookie dough eller kakdeg precis som den är. Eller så toppar du dina brownies med den, så som jag har gjort.
Det är ofta i de stunder som jag inte avsatt tid för att planera recept som de mest fantastiska idéer dyker upp. Typ som när jag nattade barnen igår kväll. Barnen hade somnat och jag låg kvar den där marginaltiden som behövs för att säkerställa att de faktiskt sover haha. Då får jag idén om att toppa fudge brownies med krämig kakdeg som glasyr istället för en klassisk chokladganache. Eller, egentligen får ganachen också vara med på ett hörn som ni ser, men först ska kakdegen bres på.
Dessa härligt sega brownies med kakdeg och chokladglasyr bakade jag i en rektangulär ugnsfastform med måtten 15×22 cm, vilket gav ca 8 ordentliga bitar. Vill du ha mini brownies är det bara att dela den i 12 bitar istället, perfekt om du ska bjuda på annat fika också.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fudge brownie med kakdeg

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl Vetemjöl

Ingredienser (rå kakdeg, kakdegsglasyr):
125 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl Vetemjöl

Ingredienser (rå kakdeg, kakdegsglasyr):
125 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fudge brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och blanda ihop.
  4. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget.
  5. Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  8. Kakdegsglasyr: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
  9. Ha i mjölken och vispa lite till.
  10. Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  11. Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
  12. Bre kakdegen över den avsvalnade brownien och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
  13. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält den  i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
  14. Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
  15. När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på brownien. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
  16. Den här brownien smakar allra bäst om den fått stå i kylskåpet över natten.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fudge brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och blanda ihop.
  4. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget.
  5. Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  8. Kakdegsglasyr: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
  9. Ha i mjölken och vispa lite till.
  10. Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  11. Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
  12. Bre kakdegen över den avsvalnade brownien och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
  13. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält den  i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
  14. Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
  15. När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på brownien. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
  16. Den här brownien smakar allra bäst om den fått stå i kylskåpet över natten.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
6 years ago

Oj låter otroligt gott! Skulle kunna tänka mig ett lager med jordnötssmör också haha!

ACNEGIRL
6 years ago

DÖR!!! Hur ska det gå att koncentrera sig på annat än detta ljuvliga recept idag? *måste baka nu*

Maja
Maja
3 years ago

Herregud så gott ska göra idag igen😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?