Chipsfudge på 4 ingredienser

Är jag ensam om att crave:a choklad efter att jag ätit chips? Nu är jag ju inte den största chipsälskaren. Men, när jag väl äter chips så måste jag avsluta med en bit mörk choklad. Kalla det vana, kroppens försök till smakbalans eller bara galna cravings. Oavsett så tycker jag att de två sakerna, chips och choklad, gör sig riktigt bra ihop. Håller du med dig? Please, ge mig lite support i kommentarsfältet haha så känner jag mig inte lika ensam.
Skämt åsido så är denna fudge inte bara fantastiskt god med den perfekta balansen mellan sött och salt. Den är också väldigt enkel att göra. Tre ingredienser och 90 sekunder i microvågsugnen är allt du behöver och du får en riktigt len och god fudge. Ja, det är ju ändå fredag och enligt mig så behöver inte chipset bara vara i skålen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chipsfudge på 4 ingredienser

Ingredienser

150 g choklad (minst 50% kakaohalt)
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
1 dl lättsaltade chips av valfri sort
eventuellt mörka chokladknappar till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

150 g choklad (minst 50% kakaohalt)
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
1 dl lättsaltade chips av valfri sort
eventuellt mörka chokladknappar till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka chokladen.
  2. Tärna smöret.
  3. Lägg choklad, smör och sötad kondenserad mjölk i en värmetålig skål.
  4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs.
  5. Täck en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Låt smeten svalna lite innan du har på chips så att du inte riskerar att chipsen blir mjuka.
  6. Avsluta med att eventuellt garnera med lite mörka chokladknappar
  7. Låt stå i kylskåpet tills den stelnat (brukar inte ta mer än 1 timme).
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka chokladen.
  2. Tärna smöret.
  3. Lägg choklad, smör och sötad kondenserad mjölk i en värmetålig skål.
  4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs.
  5. Täck en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Låt smeten svalna lite innan du har på chips så att du inte riskerar att chipsen blir mjuka.
  6. Avsluta med att eventuellt garnera med lite mörka chokladknappar
  7. Låt stå i kylskåpet tills den stelnat (brukar inte ta mer än 1 timme).
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
6 years ago

Du är inte ensam! 😀 älskar den blandningen!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?