Brownie cookies med center-gömma

Den här veckan är den sista sommarlovsveckan för min äldsta dotter innan det är dags för förskolan igen. Sommaren har verkligen flugit förbi och det har varit såå härligt att få ha henne hemma hela sommaren efter alla år av heltidsstudier och sommarjobb. Och en picknick till vill vi hinna med innan sommarlovets slut. Även om det bara är tisdag idag, och hon egentligen bara får sötsaker på fredagar så kände jag att den sista sommarlovspicknicken skulle få vara extra lyxig med chokladiga browniekakor med centergömma.
Ja, ni ser ju själva. Det går ju inte att missa den väldigt glada 4-åringen som skymtar i bakgrunden. Det är så gulligt att hon hela dagen vill försäkra sig om att hon ska få äta chokladkaka trots att det inte är fredag. “Mamm, mamma visst ska jag få en kaka sen på picknicken?”, frågar hon gång på gång. Gullunge!
Men jag förstår henne, de ser jättegoda ut och ÄR jättegoda (mvh morsan som självklart provsmakade när inte barnen såg). Sega, kladdiga, chokladiga cookies som påminner om fudge brownies i konsistensen. Med en bit center blir upplevelsen komplett! Prova själva, vettja!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Brownie cookies med center-gömma

Portioner: 20

Ingredienser

160 g smör
200 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar
2 dl brunt farinsocker strö
2 stora ägg (L)
1 nypa äkta vaniljpulver
0,5 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 mörka chokladbitar
20 bitar center (typ 1,5 rulle)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

160 g smör
200 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar
2 dl brunt farinsocker strö
2 stora ägg (L)
1 nypa äkta vaniljpulver
0,5 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 mörka chokladbitar
20 bitar center (typ 1,5 rulle)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält ihop smör och grovhackad choklad i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  2. Vispa socker, ägg och äkta vaniljpulver bara precis tills det går ihop.
  3. Tillsätt den smälta smörchokladen till ägg- och sockerblandningen. Vispa tills det går ihop.
  4. Ha i kakao, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop till en jämn smet.
  5. Plasta in bunken och låt smeten stelna i kylskåpet till en formbar massa, tar ca 1,5-2h
  6. Sätt ugnen på 160 grader.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper. Ta upp smet med hjälp av en sked och rulla till jämnstora bollar. Fördela på plåten med ordentligt med mellanrum. 9 kakor per plåt är lagom. Platta till bollarna försiktigt med handen.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Ta ut plåten från ugnen  och tryck ner en chokladbit och en bit center i mitten på varje kaka.
  10. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ytterligare 5 min.
  11. Låt kakorna svalna helt innan servering.

Förvaras i rumstemperatur i lufttät burk.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält ihop smör och grovhackad choklad i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  2. Vispa socker, ägg och äkta vaniljpulver bara precis tills det går ihop.
  3. Tillsätt den smälta smörchokladen till ägg- och sockerblandningen. Vispa tills det går ihop.
  4. Ha i kakao, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop till en jämn smet.
  5. Plasta in bunken och låt smeten stelna i kylskåpet till en formbar massa, tar ca 1,5-2h
  6. Sätt ugnen på 160 grader.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper. Ta upp smet med hjälp av en sked och rulla till jämnstora bollar. Fördela på plåten med ordentligt med mellanrum. 9 kakor per plåt är lagom. Platta till bollarna försiktigt med handen.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Ta ut plåten från ugnen  och tryck ner en chokladbit och en bit center i mitten på varje kaka.
  10. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ytterligare 5 min.
  11. Låt kakorna svalna helt innan servering.

Förvaras i rumstemperatur i lufttät burk.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mirre
6 years ago

Har kikat in här sista tiden, och måste säga att var gång tappar jag andningen…det ser så fruktansvärt gott ut. Haha, ny läsare här. Vilken rolig och vacker blogg du har. Sist, du är sååååååååå duktig.

Jelly
6 years ago

Ser sååå gott ut :D!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?