DIY: Vaniljkakor dekorerade med sugar paste

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hur man kan dekorera vaniljkakor med royal icing. Det inlägget hittar du här. Att dekorera vaniljkakor är verkligen pricken över i:t på t.ex babyshowers men eftersom royal icing kan vara lite trixit så tänkte jag tipsa om ett enklare alternativ. Nämligen, sugar paste!
Det enda du behöver är en non-stick kavel, sugar paste, samma kakformar som du gjorde dina vaniljkakor med (receptet hittar du här), vaniljkakor, bokstavspress (som jag testar i samarbete med grymma Fyndiq.se!), vatten, pensel och eventuellt maizena. Om du vill färga din sugar paste så är pastafärg bra att ha också.
Börja med att kavla ut sugar pasten i ett tunt lager. Jag brukar tycka att 3 mm är lagom. Använd samma kakform som du använde när du bakade de kakor du ska dekorera och tryck ut formen i sugar pasten.
Pensla din vaniljkaka med lite vatten. Se till så att hela ovansidan av kakan är täckt med vatten så att du inte får några fula luftbubblor eller glipor. Sen är det bara att lägga på sugarpasten.
Jag tycker alltid att det är roligt med fyndiga meddelanden på vaniljkakor och då är bokstavspressen perfekt. Det enda du behöver tänka på är att placera bokstäverna i hållaren spegelvänt så att bokstäverna blir vända åt rätt håll på kakan. Var inte rädd för att trycka till ordentligt och sen är det klart!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
6 år sedan

Gud så söta dom var!

Anonym
6 år sedan

Nä men åh så söta!:)

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x