Baked cheesecake på 2 minuter

Long time no see hörrni. Eller egentligen inte men jag brukar ju lägga upp nya recept tätare än vad jag har gjort de senaste dagarna. Mitt kök revs i måndags för en hel renovering och det tog några dagar för mig att vänja mig vid omställningen. Jag tror att jag har haft lite separationsångest med mitt kök haha men nu har det börjat falla på plats.
Jag har bunkrat lite inlägg inför den här renoveringsperioden men utöver det så tänkte jag ta vara på den här perioden utan ugn och bjuda på massa enkla recept som man inte behöver någon ugn för att göra. I videon nedan visar jag hur enkelt det är att göra den här cheesecaken!
Den här bakade mug cheesecaken är så himla enkel att göra och passar perfekt om du vill göra bara en portion till dig själv när suget efter en god cheesecake smyger sig fram. Dessutom smakar den precis som en vanlig baked cheesecake som gjorts i ugn. Grymt bra!
 
Ingredienser:
3 digestivekex
1 msk smör
4 msk färskost
2 msk grekisk yoghurt
1,5 msk strösocker
1 nypa vaniljpulver
rivet skal från en citron
 
Gör såhär:
1. Mixa digestivekexen till fina smulor.
2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Ställ åt sidan.
3. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål tills sockerkristallerna smält helt.
4. Lägg digestivekrosset i en värmetålig mugg. Toppa med färskostsmeten.
5. Grädda i mikron i 2 minuter på högsta effekt men tänk på att då och då stänga av micron under de här 2 minutrarna så att cheesecaken inte bränns eller liknande.
6. Låt cheesecaken svalna helt i kylskåpet sen är det bara att toppa med bär och hugga in.
 
 
Serves 1.
 
Ingredients:
3 digestive biscuits
1 tablespoon butter
4 tablespoons cream cheese
2 tablespoons greek yogurt
1.5 tablespoons granulated sugar
1 pinch vanilla powder
grated zest of one lemon
 
Do this:
1. Mix the digestive biscuits to fine crumbs.
2. Melt the butter and mix together the crumbs. Put aside.
3. Mix the remaining ingredients in another bowl until the sugar crystals are completely melted.
4. Add digestive and butter mix in a heatproof mug. Top with the cream cheese mixture.
5. Bake in the oven for 2 minutes at maximum power but be sure to occasionally turn off the microwave during these two minutes so that the cheesecake doesn’t burn.
6. Let the cheesecake cool completely in the refrigerator and then garnish with berries and dig in.
Prenumerera
Notis om
guest
18 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Allt du gör ser så otroligt, overkligt gott ut! Älskar din blogg och följer dig slaviskt på instagram också!
Sådan stor inspiration är du! 😀

Anonym
4 år sedan

Tack för receptet! Det är helt perfekt för när man vill ha cheesecake men vill inte baka en hel kaka. Jag har tidigare gjort chokladkaka i mikron men hade aldrig tänkt mig att man också kunde göra cheesecake. Jag gillar din blogg och speciellt fina bilderna jättemycket!

Anonym
4 år sedan

Åh vad gott!

Matilda
4 år sedan

Hej, såg dina babyshower tårtor och blev KÄR ! jag undrar vart du finns och om det finns möjlighet att beställa av dig, och i så fall vad en tårta av en babymage skulle kosta?
Kram /Matilda

Amanda Jona [SPONTAN]
4 år sedan

Men mums så gott!

Anonym
4 år sedan

Kan man använda turkisk yoghurt istället?

Fatima
4 år sedan

Så gott å så duktig du är Wallah

Rebecca
4 år sedan

mmmm vad gott! nu har jag ingen mikro bara för det 🙁

Anonym
4 år sedan

Är der 4 msk färskost eller 6? Står 6 i videon å 4 på receptet 🙂

Lena
4 år sedan

Mums, detta måste jag prova! Tack för recept! 🙂

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x