Varm choklad cupcakes

Det slog mig nyligen att det var hur länge sen som helst nu som jag bakade cupcakes! När jag startade bloggen var det bland de bakverk som jag bakade mest men den senaste tiden har mitt bakintresse varit riktat åt andra håll.
Igår fick jag hem ett paket som jag glömt att jag ens beställt eftersom att leveranstiden var så lång. Jag hade beställt en silikonform för chokladskedar på typ wish eller ebay, minns inte riktigt vilken av dem men på båda hemsidorna är de riktigt billigt (9 kr!!). Då fick jag idén om cupcakes inspirerade av varm choklad.
Cupcakeformarna är från My Perfect Day som skämde bort mig med massor av tillbehör till bakning. De har nyligen utökat deras baksortiment vilket är en glad nyhet för en bakfantast som mig!
De här cupcaksen består av en saftig chokladmuffins, toppad med chokladglasyr som jag lät rinna över cupcakeformens kant och sen använde jag bara vanlig vispad grädde som frosting och pudrade med kakao. Perfekt fika nu till hösten!
 
Receptet räcker till ca 12 stycken.
 
Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

8. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem.

 
Ingredienser (glasyr och frosting):
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
50 g smör
3 dl vispgrädde
kakao till pudring
 
Gör såhär:
1. Grovhacka chokladen och dela smöret i bitar. Lägg allt i en värmetålig skål och smält i micron i 30-sekunders intervallet.
2. Blanda tills du får en jämn chokladsmet och låt den sedan svalna i rumstemperatur. Den ska ha tjocknat men fortfarande vara rinnig.
3. Täck varje muffins med chokladglasyren, låt den rinna lite över kanten så att man får känslan av en överfylld kopp varm choklad.
4. Vispa upp grädden och fördela den på dina cupcakes. Avsluta med att pudra med kakao.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
6 år sedan

Alltså ser ljuvliga ut!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x