Varm choklad cupcakes

Det slog mig nyligen att det var hur länge sen som helst nu som jag bakade cupcakes! När jag startade bloggen var det bland de bakverk som jag bakade mest men den senaste tiden har mitt bakintresse varit riktat åt andra håll.
Igår fick jag hem ett paket som jag glömt att jag ens beställt eftersom att leveranstiden var så lång. Jag hade beställt en silikonform för chokladskedar på typ wish eller ebay, minns inte riktigt vilken av dem men på båda hemsidorna är de riktigt billigt (9 kr!!). Då fick jag idén om cupcakes inspirerade av varm choklad.
Cupcakeformarna är från My Perfect Day som skämde bort mig med massor av tillbehör till bakning. De har nyligen utökat deras baksortiment vilket är en glad nyhet för en bakfantast som mig!
De här cupcaksen består av en saftig chokladmuffins, toppad med chokladglasyr som jag lät rinna över cupcakeformens kant och sen använde jag bara vanlig vispad grädde som frosting och pudrade med kakao. Perfekt fika nu till hösten!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Varm choklad cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (glasyr och frosting):
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
50 g smör
3 dl vispgrädde
kakao till pudring

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (glasyr och frosting):
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
50 g smör
3 dl vispgrädde
kakao till pudring

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Vispa till en slät smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem.
  9. Glasyr och frosting: Grovhacka chokladen och dela smöret i bitar. Lägg allt i en värmetålig skål och smält i micron i 30-sekunders intervallet.
  10. Blanda tills du får en jämn chokladsmet och låt den sedan svalna i rumstemperatur. Den ska ha tjocknat men fortfarande vara rinnig.
  11. Täck varje muffins med chokladglasyren, låt den rinna lite över kanten så att man får känslan av en överfylld kopp varm choklad.
  12. Vispa upp grädden och fördela den på dina cupcakes. Avsluta med att pudra med kakao.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Vispa till en slät smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem.
  9. Glasyr och frosting: Grovhacka chokladen och dela smöret i bitar. Lägg allt i en värmetålig skål och smält i micron i 30-sekunders intervallet.
  10. Blanda tills du får en jämn chokladsmet och låt den sedan svalna i rumstemperatur. Den ska ha tjocknat men fortfarande vara rinnig.
  11. Täck varje muffins med chokladglasyren, låt den rinna lite över kanten så att man får känslan av en överfylld kopp varm choklad.
  12. Vispa upp grädden och fördela den på dina cupcakes. Avsluta med att pudra med kakao.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
8 years ago

Alltså ser ljuvliga ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?