Prinsesstårta i långpanna

Kakor i långpanna är perfekta när man får många gäster eller ska ha en större fest. Istället för att göra samma bakverk om och om igen så har du tillräckligt med bitar redo efter en gräddning. Helt perfekt!
Prinsesstårta är en riktig klassikerfavorit hos mig och jag provade nyligen att baka den i långpanna.Tillsammans med min hemmagjorda vanilkräm till fyllningen så blir detta ett säkert kort på bjudningen eller släktfesten. Receptet räcker till ca 30 bitar.
 
Ingredienser (botten):
7 ägg (storlek M)
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
100 g smält smör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt till sist smöret och blanda försiktigt.
4. Täck en långpanna (ca 20×30) med bakplåtspapper (även sidorna) och häll i smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Låt tårtbotten svalna helt innan du delar och fyller den.
 
Ingredienser (fyllning och dekoration):
2 liter vispgrädde
2 satser vaniljkräm (receptet hittar du i det här inlägget)
valfri sylt (jag föredrar hallonsylt)
1 kg marsipan
blommor eller andra cake toppers, mina är från My Perfect Day
 
Gör såhär:
1. Dela din tårtbotten i två delar.
2. Vispa upp grädden, för extra fluffighet och stabilitet kan du ha i en knivsudd bakpulver.
3. Ha sedan vaniljkräm och sylt på den undre botten. Lägg på den andra botten och lägg ett generöst lager vispgrädde på ovansidan och täck sidorna med vispgrädde så att du får fina och jämna kanter.
4. Kavla ut marsipanen tunt och täck din tårta med den. Avsluta med att dekorera med sockerblommor eller cake topper.
Prenumerera
Notis om
guest
5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
4 år sedan

Aldrig hört talas om prinsesstårta i långpanna. Detta får det bli på nästa födelsedagskalas!

R
R
4 år sedan

Mm den ser jätte god ut! Tänkte fråga dig om tårtbotten, jag har ett annat recept på den fast med inklusive potatismjöl för att den ska bli mer "luftig" om man säger så. Blir din också det även fast du inte använder det i ditt recept?

Tack för en inspirerande och härlig matblogg!

Evanessè
4 år sedan

Oj så gott!

Ja vi gjorde tårtbottnar till dopet i långpanna (så det skulle bli en stor tårta) 🙂

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x