Pannkaksmuffins

Till dagens frukost blev det söta små pannkaksmuffins. Ett lite roligare sätt att servera pannkakor på. Dessutom är det så skönt att dem sköter sig själva i ugnen medans man gör annat. Jag toppade mina med en klick vispgrädde, banan, hallon, mörk sirap och lite florsocker men du kan såklart garnera med det du tycker bäst om.
 
Receptet räcker till 12 stycken.
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 krm äkta vaniljpulver
4 dl mjölk
3 ägg
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan i lite mjölk i taget tills du får en jämn smet.
3. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet
4. Smörj en muffinsform med neutral olja (matolja, solrosolja eller rapsolja) och fyll varje form med 3/4 smet.
5. Grädda pannkaksmuffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg. Oroa dig inte om de ser ut att bli gigantiska i ugnen, så fort du tar ut dem så lägger sig storleken.
 
 
Serves 12 pancake muffins.

Ingredients:
1 cup flour
2 tablespoons granulated sugar
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1 tsp pure vanilla powder
1,75 cups milk
3 eggs

Do this:
1. Preheat the oven to 440 degrees.
2. Mix the dry ingredients in a bowl. Whisk in the milk, a little at a time until you get a smooth batter.
3. Add the eggs and whisk until smooth.
4. Grease a muffin mold with neutral oil (cooking oil, sunflower oil or canola oil) and fill each mold with 3/4 batter.
5. Bake the pancake muffins in the middle of the oven for about 20 minutes or until golden. Do not worry about if they look giant in the oven, as soon as you remove them from the oven their true size will settle.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Silja
4 år sedan

Så fantasifullt! Att man inte kommit på det innan ändå. Hoppas du blev nöjd 🙂

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x