Pannkaksmuffins

Till dagens frukost blev det söta små pannkaksmuffins. Ett lite roligare sätt att servera pannkakor på. Dessutom är det så skönt att dem sköter sig själva i ugnen medans man gör annat. Jag toppade mina med en klick vispgrädde, banan, hallon, mörk sirap och lite florsocker men du kan såklart garnera med det du tycker bäst om.
Serves 12 pancake muffins.

Ingredients:
1 cup flour
2 tablespoons granulated sugar
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1 tsp pure vanilla powder
1,75 cups milk
3 eggs

Do this:
1. Preheat the oven to 440 degrees.
2. Mix the dry ingredients in a bowl. Whisk in the milk, a little at a time until you get a smooth batter.
3. Add the eggs and whisk until smooth.
4. Grease a muffin mold with neutral oil (cooking oil, sunflower oil or canola oil) and fill each mold with 3/4 batter.
5. Bake the pancake muffins in the middle of the oven for about 20 minutes or until golden. Do not worry about if they look giant in the oven, as soon as you remove them from the oven their true size will settle.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pannkaksmuffins

Portioner: 12

Ingredienser

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 krm äkta vaniljpulver
4 dl mjölk
3 ägg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 krm äkta vaniljpulver
4 dl mjölk
3 ägg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan i lite mjölk i taget tills du får en jämn smet.
  3. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet
  4. Smörj en muffinsform med neutral olja (matolja, solrosolja eller rapsolja) och fyll varje form med 3/4 smet.
  5. Grädda pannkaksmuffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg. Oroa dig inte om de ser ut att bli gigantiska i ugnen, så fort du tar ut dem så lägger sig storleken.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan i lite mjölk i taget tills du får en jämn smet.
  3. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet
  4. Smörj en muffinsform med neutral olja (matolja, solrosolja eller rapsolja) och fyll varje form med 3/4 smet.
  5. Grädda pannkaksmuffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg. Oroa dig inte om de ser ut att bli gigantiska i ugnen, så fort du tar ut dem så lägger sig storleken.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Silja
7 years ago

Så fantasifullt! Att man inte kommit på det innan ändå. Hoppas du blev nöjd 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?