Nyttig banana split

Vad vore helg utan lyxfrukost! Nu när jag har så mycket att göra med plugg och jobb så blir verkligen helgerna heliga för mig. Att få sitta tillsammans runt frukostbordet hela familjen samlad på helgmornarna är bland det bästa jag vet!
I vanliga fall brukar det bli pannkaksfrukost men idag testade jag göra om banana split till ett nyttigt frukostalternativ. Det blev riktigt fräscht och gott och min dotter trodde att det var glass hela tiden haha. Då vet man att man har lyckats!
I vanliga fall brukar jag använda choklad av väldigt hög kakaohalt när jag gör nyttigare fika/dessertalternativ men den här gången testade jag cocoa nibs som jag fick testa från nu3 (råa krossade kakaobönor), dvs 100% kakao. Det blev inte alls för beskt som jag trodde från början att det skulle bli utan balanserades jätte bra med den söta bananen och de söta bären.
Att göra nyttig banana split är verkligen super enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Nyttig banana split

Ingredienser

1 mogen banan
2 dl naturell yoghurt (använd soya- eller havreyoghurt för vegansk)
bär, nötter, cocoa nibs och nötter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 mogen banan
2 dl naturell yoghurt (använd soya- eller havreyoghurt för vegansk)
bär, nötter, cocoa nibs och nötter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dela bananen på längden och placera halvorna på varsin sida om ett fat.
  2. Häll upp yoghurt mellan bananhalvorna och avsluta med att garnera med massa frukt, bär, cocoa nibs och nötter!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dela bananen på längden och placera halvorna på varsin sida om ett fat.
  2. Häll upp yoghurt mellan bananhalvorna och avsluta med att garnera med massa frukt, bär, cocoa nibs och nötter!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ylva
7 years ago

Muuums! Vilket vardagslyx! Älskar frukost, speciellt på helgen 🙂

Anonymous
7 years ago

Åhh vad gott det ser ut! 🙂

Anonymous
7 years ago

åååh så vackert, I love it!!

Anonymous
7 years ago

Låter gott 😀

Freja
7 years ago

Så gott!

Anonymous
7 years ago

Åh vad gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?