Nyttig banana split

Vad vore helg utan lyxfrukost! Nu när jag har så mycket att göra med plugg och jobb så blir verkligen helgerna heliga för mig. Att få sitta tillsammans runt frukostbordet hela familjen samlad på helgmornarna är bland det bästa jag vet!
I vanliga fall brukar det bli pannkaksfrukost men idag testade jag göra om banana split till ett nyttigt frukostalternativ. Det blev riktigt fräscht och gott och min dotter trodde att det var glass hela tiden haha. Då vet man att man har lyckats!
 
I vanliga fall brukar jag använda choklad av väldigt hög kakaohalt när jag gör nyttigare fika/dessertalternativ men den här gången testade jag cocoa nibs som jag fick testa från nu3 (råa krossade kakaobönor), dvs 100% kakao. Det blev inte alls för beskt som jag trodde från början att det skulle bli utan balanserades jätte bra med den söta bananen och de söta bären.
 
Att göra nyttig banana split är verkligen super enkelt! För en portion är allt du behöver:
1 mogen banan
2 dl naturell yoghurt (använd soya- eller havreyoghurt för vegansk)
bär, nötter, cocoa nibs och nötter till garnering
 
Gör såhär:
1. Dela bananen på längden och placera halvorna på varsin sida om ett fat.
3. Häll upp yoghurt mellan bananhalvorna och avsluta med att garnera med massa frukt, bär, cocoa nibs och nötter!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ylva
6 år sedan

Muuums! Vilket vardagslyx! Älskar frukost, speciellt på helgen 🙂

Anonym
6 år sedan

Åhh vad gott det ser ut! 🙂

Anonym
6 år sedan

åååh så vackert, I love it!!

Anonym
6 år sedan

Låter gott 😀

Freja
6 år sedan

Så gott!

Anonym
6 år sedan

Åh vad gott!

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x