Nutellasnurror

Det finns inget godare än ritkigt saftiga sötebröd. Är fyllningen himmelsk är det svårt att bara ta en. I helgen bakade jag dessa läckra och super enkla nutellasnurror.
Allt du behöver är 1 sats vetedeg och en burk nutella (eller iallafall delar av den, resten kan du njuta av som den är ;)). Räkna med att det kommer bli svårt att bara ta en. Riktigt försvinnande goda!
Sen vill jag också passa på att tipsa om den senaste artikeln på blogg.se som tipsar om en massa mumsiga recept som du kan göra med alla dem goda äpplen vi har nu under hösten! Du hittar artikeln här. Klings Kitchens smarriga äppelbullar med smörstekta äpplen och mandelmassa kommer att bakas i mitt kök inom kort.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nutellasnurror

Portioner: 26

Ingredienser

1 sats vetedeg enligt det här receptet.
1/4 burk nutella à 350 g
Pensling: 1 ägg, en skvätt vatten och en nypa salt
Sockerlag: 1 dl vatten och 0,5 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 26st

Ingredienser

1 sats vetedeg enligt det här receptet.
1/4 burk nutella à 350 g
Pensling: 1 ägg, en skvätt vatten och en nypa salt
Sockerlag: 1 dl vatten och 0,5 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rektangel med måtten 60×40 cm
  2. Bre ut ett tunt lager nutella på hela rektangeln. Vik degen på långsidan så att du får en rektangel med måtten 60×20 cm. Rätta till kanterna så att allt ligger kant mot kant.
  3. Dela rektangeln i 0,5 cm breda remsor. Lättast är att använda en pizza-slicer för detta.
  4. Ta två remsor i taget och tvinna så att de blir ihopsnurrade. Gör detsamma för resten av remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Täck nutellasnurrorna med en bakduk eller plasta in plåten med plastfolie och låt dem jäsa i minst 1 timme.
  6. Låt under tiden ugnen värmas upp till 190 grader.
  7. Pensla bullarna med en blandning på 1 ägg, 1 nypa salt och 1 skvätt vatten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter och pensla med sockerlag precis när de kommit ut från ugnen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rektangel med måtten 60×40 cm
  2. Bre ut ett tunt lager nutella på hela rektangeln. Vik degen på långsidan så att du får en rektangel med måtten 60×20 cm. Rätta till kanterna så att allt ligger kant mot kant.
  3. Dela rektangeln i 0,5 cm breda remsor. Lättast är att använda en pizza-slicer för detta.
  4. Ta två remsor i taget och tvinna så att de blir ihopsnurrade. Gör detsamma för resten av remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Täck nutellasnurrorna med en bakduk eller plasta in plåten med plastfolie och låt dem jäsa i minst 1 timme.
  6. Låt under tiden ugnen värmas upp till 190 grader.
  7. Pensla bullarna med en blandning på 1 ägg, 1 nypa salt och 1 skvätt vatten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter och pensla med sockerlag precis när de kommit ut från ugnen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JUNITJEJ
8 years ago

Så goda de ser ut!

Anonymous
8 years ago

Mums 😀

Helene
Helene
3 years ago

Receptet på vetedegen är mycket bra! Jag tyckte dock att fyllningen med endast nutella blev lite torr. Kanske man kan ha mandelmassa och smör i till nästa gång.

Last edited 3 years ago by Helene
Satu
Satu
2 years ago

Hej! Försöker komma vidare till receptet för vetedegen, men kommer bara till en ”not found”. Kan du länka om receptet?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?