Äppelkladdkaka med vaniljsås

Nu när det finns så mycket goda äpplen gäller det att passa på att baka med dem! Häromdagen gjorde jag en riktigt god äppelkladdkaka som jag serverade med vaniljsås. Perfekt för dig som älskar äppelpaj/äppelkaka men vill testa något nytt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Äppelkladdkaka med vaniljsås

Portioner: 8

Ingredienser

2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 st skalade och rivna äpplen

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 st skalade och rivna äpplen

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet är för en form med diameter 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och strösocker lätt i en skål. Tillsätt smält smör och vispa lite till.
  4. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa försiktigt till en slät smet.
  5. Till sist har du i de rivna äpplena. Blanda försiktigt med en slickepott tills de rivna äpplena är jämnt fördelade i smeten.
  6. Häll upp smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Kan serveras direkt och gärna med vaniljsås till.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet är för en form med diameter 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och strösocker lätt i en skål. Tillsätt smält smör och vispa lite till.
  4. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa försiktigt till en slät smet.
  5. Till sist har du i de rivna äpplena. Blanda försiktigt med en slickepott tills de rivna äpplena är jämnt fördelade i smeten.
  6. Häll upp smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Kan serveras direkt och gärna med vaniljsås till.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
7 years ago

Wow, detta måste jag verkligen prova! 🙂

rebecca
7 years ago

mums!

Alicia
7 years ago

Jag håller helt med dig! Jag älskar alla höstäpplen som finns nu. Önskar bara att jag hade ett eget träd att plocka ifrån 🙂 Äppelkladdkakan ser fantastisk ut! //Alicia

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?