

Nu när det finns så mycket goda äpplen gäller det att passa på att baka med dem! Häromdagen gjorde jag en riktigt god äppelkladdkaka som jag serverade med vaniljsås. Perfekt för dig som älskar äppelpaj/äppelkaka men vill testa något nytt.
Receptet är för en form med diameter 20 cm och räcker till ca 8 bitar.
Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 st skalade och rivna äpplen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och strösocker lätt i en skål. Tillsätt smält smör och vispa lite till.
4. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa försiktigt till en slät smet.
5. Till sist har du i de rivna äpplena. Blanda försiktigt med en slickepott tills de rivna äpplena är jämnt fördelade i smeten.
6. Häll upp smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
7. Kan serveras direkt och gärna med vaniljsås till.
Wow, detta måste jag verkligen prova! 🙂
mums!
Jag håller helt med dig! Jag älskar alla höstäpplen som finns nu. Önskar bara att jag hade ett eget träd att plocka ifrån 🙂 Äppelkladdkakan ser fantastisk ut! //Alicia
Tack Alicia <3 Ja ett eget äppelträd att plocka från hade man ju inte tackat nej till 😀