Hallonkola-paj på 4 ingredienser

Jag älskar pajer men tycker att själva pajskalet är en ganska jobbig historia att få helt perfekt. Min genväg för att komma runt det är att göra pajer med digestive-skal. Det är enkelt, gott och ger ett helt perfekt tunt pajskal.
Idag bakade jag den här underbara skapelsen. En paj fylld med dulche de leche och hallon. Att det inte riktigt är bärsäsong hindrar inte mig, jag är en lika frekvent användare av såväl färska som frysta bär. Men det allra bästa med den här pajen är nog ändå att den bara görs på 4 ynka ingredienser och svängs ihop på under halvtimmen.
 
Receptet räcker till ca 6-8 små pajer eller 1 stor.
Ingredienser:
18 digestivekex
100 g smör
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
200 g hallon
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa digestivekexen till fina smulor.
3. Smält smöret och blanda ner det till smulorna. Blanda tills du får en formbar massa.
4. Tryck ut massan i pajformen/formerna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt.
5. Fyll skalet/skalen med dulche de leche och toppa med hallon. Pudra eventuellt med florsocker för snygg finish.
 
Serveras direkt eller förvaras i kylskåp.
Prenumerera
Notis om
guest
9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
3 år sedan

Låter så himla gott! Men den kondenserade mjölken, har man i den som den är bara? Eller är det ett annat recept på dulche de lechen?

Fanny
3 år sedan

Åh vad gott det ser ut!

Anonym
3 år sedan

Mums vad gott! 🙂

LIENE
3 år sedan

mm verkar gott

Pia
Pia
3 år sedan

Mycket trevlig blogg och nyttigare fika är alltid spännande! Kul att läsa! Tack för ’titten’! /Pia

Helen
3 år sedan

Åååå så mumsiga 🙂

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x