Hallonkola-paj på 4 ingredienser

Jag älskar pajer men tycker att själva pajskalet är en ganska jobbig historia att få helt perfekt. Min genväg för att komma runt det är att göra pajer med digestive-skal. Det är enkelt, gott och ger ett helt perfekt tunt pajskal.
Idag bakade jag den här underbara skapelsen. En paj fylld med dulche de leche och hallon. Att det inte riktigt är bärsäsong hindrar inte mig, jag är en lika frekvent användare av såväl färska som frysta bär. Men det allra bästa med den här pajen är nog ändå att den bara görs på 4 ynka ingredienser och svängs ihop på under halvtimmen.
Receptet räcker till ca 6-8 små pajer eller 1 stor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonkola-paj på 4 ingredienser

Portioner: 6-8

Ingredienser

18 digestivekex
100 g smör
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
200 g hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

18 digestivekex
100 g smör
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
200 g hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa digestivekexen till fina smulor.
  3. Smält smöret och blanda ner det till smulorna. Blanda tills du får en formbar massa.
  4. Fyll skalet/skalen med dulche de leche och toppa med hallon. Pudra eventuellt med florsocker för snygg finish.

Serveras direkt eller förvaras i kylskåp.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa digestivekexen till fina smulor.
  3. Smält smöret och blanda ner det till smulorna. Blanda tills du får en formbar massa.
  4. Fyll skalet/skalen med dulche de leche och toppa med hallon. Pudra eventuellt med florsocker för snygg finish.

Serveras direkt eller förvaras i kylskåp.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Låter så himla gott! Men den kondenserade mjölken, har man i den som den är bara? Eller är det ett annat recept på dulche de lechen?

Fanny
7 years ago

Åh vad gott det ser ut!

Anonymous
7 years ago

Mums vad gott! 🙂

LIENE
7 years ago

mm verkar gott

Pia
Pia
7 years ago

Mycket trevlig blogg och nyttigare fika är alltid spännande! Kul att läsa! Tack för ‘titten’! /Pia

Helen
7 years ago

Åååå så mumsiga 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?