Jag älskar pajer men tycker att själva pajskalet är en ganska jobbig historia att få helt perfekt. Min genväg för att komma runt det är att göra pajer med digestive-skal. Det är enkelt, gott och ger ett helt perfekt tunt pajskal.
Idag bakade jag den här underbara skapelsen. En paj fylld med dulche de leche och hallon. Att det inte riktigt är bärsäsong hindrar inte mig, jag är en lika frekvent användare av såväl färska som frysta bär. Men det allra bästa med den här pajen är nog ändå att den bara görs på 4 ynka ingredienser och svängs ihop på under halvtimmen.
Receptet räcker till ca 6-8 små pajer eller 1 stor.
Låter så himla gott! Men den kondenserade mjölken, har man i den som den är bara? Eller är det ett annat recept på dulche de lechen?
Det är karamelliserad mjölk man ska använda och den är färdig kola som du har i direkt som den är. Har du kondenserad mjölk så behöver du koka konservburken (ta bort etiketten) i 4 timmar innan du har färdig kola.
Åh vad gott det ser ut!
Tack 🙂
Mums vad gott! 🙂
mm verkar gott
Mycket trevlig blogg och nyttigare fika är alltid spännande! Kul att läsa! Tack för ‘titten’! /Pia
Åååå så mumsiga 🙂